Χ. Πάσχος: Υπάρχουν ευθύνες για τις ζημιές από τις πλημμύρες – Άφησε ο δήμος ακαθάριστα μέχρι και τα φρεάτια

Χ. Πάσχος: Υπάρχουν ευθύνες για τις ζημιές από τις πλημμύρες – Άφησε ο δήμος ακαθάριστα μέχρι και τα φρεάτια

Την Κερασιά και τα Κανάλια επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο, κλιμάκιο της Μείζονος Αντιπολίτευσης του δήμου Ρήγα Φεραίου αποτελούμενο από τον επικεφαλής Χαράλαμπο Πάσχο και τους δημοτικούς συμβούλους, Γάτο Σπύρο, Κουσκουρίδα Μιχάλη, Μπατζιάκα Ιωάννη και Μπατζιάκα Αθανάσιο.

Το κλιμάκιο είχε συνάντηση με την πρόεδρο της Κερασιάς κ. Χασιώτη Αντωνία και διαπίστωσε από κοντά το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο χωριό.

Κατόπιν το κλιμάκιο μετέβη στα Κανάλια όπου σε συνεργασία με τον πρώην αντιδήμαρχο κ Παρσά Βαγγέλη, τον δημ. Σύμβουλο Πανομάτη Κ. και την τοπική σύμβουλο κ. Φάκα Βάσω, έκαναν λεπτομερή επόπτευση και καταγραφή όλων των προβλημάτων που προέκυψαν στις οικίες των κατοίκων του χωριού και είχαν συνάντηση με όλους τους πληγέντες ιδιοκτήτες.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κος Πάσχος Χαράλαμπος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σήμερα γίναμε μάρτυρες της μεγαλύτερης ίσως φυσικής καταστροφής που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στα δύο αυτά ιστορικά χωριά. Αναμφίβολα ο όγκος του νερού ήταν τεράστιος και η έκταση της καταιγίδας πρωτοφανής. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν ευθύνες στις αρχές για την τεράστια έκταση των ζημιών. Σίγουρα θα μπορούσε να περιοριστεί κατά πολύ το μέγεθος της καταστροφής αν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και θα γίνουμε σαφείς. Για μεν την Κερασιά το πρόβλημα προέκυψε από το “φρακάρισμα” του χειμάρρου Κερασιώτη και την υπερχείλισή του που στη συνέχεια ξήλωσε την άσφαλτο σε μήκος διακοσίων μέτρων και παρέσυρε και την παρακείμενη βιοτεχνία επεξεργασίας ξυλοκάρβουνου. Αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί αν οι δασικές υπηρεσίες είχαν επιτρέψει το κόψιμο των δέντρων στην κοίτη του “Κερασιώτη” και δεν λειτουργούσαν αυτά ως φυσικό φράγμα στη ροή του χειμάρρου, αναγκάζοντας το νερό να υπερχειλίσει και να παρασύρει στο διάβα του ότι του στεκόταν εμπόδιο. Όσον αφορά τα Κανάλια εδώ πρέπει να αναζητήσουμε τις ευθύνες της δημοτικής αρχής γιατί όπως μας ενημέρωσε ο κ. Παρσάς είχε έγκαιρα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου επιδεικνύοντας μάλιστα επιτόπου στην τεχνική υπηρεσία τα τρία φρεάτια που ήθελαν καθαρισμό, στις θέσεις Κουμάσι, βρύση Χατζηδήμη και Βαένα. Η ύπαρξη ευθυνών και ενοχής από την δημοτική αρχή γίνεται αμέσως κατανοητή από την απώλεια ψυχραιμίας του δημάρχου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο όπου μην μπορώντας να αντιμετωπίσει τις καταγγελίες του πρώην αντιδημάρχου του κου Παρσά, του επιτέθηκε φραστικά με ανεπίτρεπτες εκφράσεις, κάτι που φυσικά καταδικάζουμε απερίφραστα. Κι επειδή ποτέ δεν μένουμε απλά σε κριτική αλλά πάντα κάνουμε προτάσεις δίνοντας λύσεις, ζητούμε άμεσα να ξεκινήσει η αποκατάσταση της επανασύνδεσης του δρόμου Κερασιάς – Καναλίων κατασκευάζοντας προσωρινό δρόμο στο μπαζωμένο κομμάτι του χειμάρρου χρησιμοποιώντας τα φερτά υλικά με μηχανήματα του δήμου αλλά και ιδιωτών αφού πρόκειται για έκτακτη ανάγκη. Σε ότι αφορά τους πληγέντες ιδιοκτήτες προτείνουμε με απόφαση δημοτικού συμβουλίου να δοθεί άμεση οικονομική βοήθεια 1.000 ευρώ σαν ελάχιστη ανακούφιση από το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής ανεξαρτήτως της κρατικής μέριμνας και σε επόμενο στάδιο την αντικατάσταση των συσκευών που καταστράφηκαν από την θεομηνία”.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.