Χωρίς ογκολόγο έμεινε το Νοσοκομείο Βόλου

0
356 views

nosokomeio_volouΧωρίς ογκολόγο έμεινε το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου εδώ και μια εβδομάδα και έτσι θα παραμείνει και την ερχόμενη εβδομάδα αφού ο μοναδικός γιατρός της μονάδας έλαβε την κανονική του άδεια.

Το κενό του γιατρού στην Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Βόλου αναπληρώνει ογκολόγος από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ωστόσο οι θεραπείες

των ασθενών έχουν συρρικνωθεί από τις πέντε ημέρες που γίνονταν στις τρεις!

Σε καθημερινή βάση εξετάζονταν 25-30 ασθενείς ωστόσο μέχρι να επιστρέψει στη θέση του ο ογκολόγος του Νοσοκομείου ο γιατρός που τον αναπληρώνει εξετάζει τον διπλάσιο αριθμό ασθενών με αποτέλεσμα οι καρκινοπαθείς να υποβάλλονται σε μεγάλη ταλαιπωρία.

Οπως αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας κ. Ελένη Φουστούκου, ένας γιατρός δεν φτάνει για να εξυπηρετήσει 700 ασθενείς, ενώ ακόμα και ο κανονικός ογκολόγος του νοσοκομείου είναι υποχρεωμένος να εξετάζει 25-30 ασθενείς την ημέρα. Προσθέτει επίσης ότι όταν ο μοναδικός ογκολόγος πήρε την κανονική του άδεια, την περασμένη εβδομάδα η Διοίκηση τον αντικατέστησε με ένα γιατρό από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ο οποίος όμως πηγαίνει στον Βόλο τρεις φορές την εβδομάδα και δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει όλα τα περιστατικά και το ιστορικό των ασθενών με αποτέλεσμα να «τινάζονται στον αέρα» οι θεραπείες τους.

Τέλος, η κ. Φουστούκου επισημαίνει ότι δεν έχουν προκηρυχθεί θέσεις για ογκολόγους από τον Σεπτέμβριο αν και η διοίκηση του νοσοκομείου διαβεβαιώνει πως θα προβεί στη διαδιασία.
Taxydromos

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια