Χρυσή Αυγή: Στέλνουν εκπαιδευτικούς σε δομές λαθρομεταναστών με συνέπεια να απαξιώνεται έτσι περαιτέρω ο καθημαγμένος κλάδος τους

Χρυσή Αυγή: Στέλνουν εκπαιδευτικούς σε δομές λαθρομεταναστών με συνέπεια να απαξιώνεται έτσι περαιτέρω ο καθημαγμένος κλάδος τους

Eρώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος και βουλευτής Β’ Αθηνών

Ηλίας Παναγιώταρος για τα μοριοδοτούμενα επιμορφωτικά σεμινάρια σε δομές λαθρομεταναστών και τις θέσεις εκπαιδευτικών σε αυτές τις δομές.

Ένα πολυπλόκαμο σχέδιο φαίνεται ότι έχει αναπτυχθεί εις ό,τι αφορά την λεγόμενη ενσωμάτωση «προσφύγων».

Τα τελευταία έτη έχει διογκωθεί η ανεξέλεγκτη και αθρόα εισροή πάσης φύσεως αλλογενών, γεγονός το οποίο αποτελεί αντικείμενο πολιτικής εκμεταλλεύσεως της συγκυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία πασχίζει να ενσωματώσει και να ελληνοποιήσει οιονδήποτε εισέρχεται εντός της ελληνικής επικράτειας, με απώτερο σκοπό βέβαια τη δημιουργία σταθερού εκλογικού σώματος.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της προσπάθειας εντάσσεται και η διάθεση εκπαιδευτικών στις δομές φιλοξενίας από το 2017! Συγκεκριμένα το υπουργείο έχει προκηρύξει θέσεις εκπαιδευτικών σε αυτές τις δομές, τη στιγμή μάλιστα που το εκπαιδευτικό σύστημα νοσεί, οι σχολικές εγκαταστάσεις είναι υποστελεχωμένες και οι υποδομές υπολειτουργούν! Το αποκορύφωμα αυτών των πολιτικών αστοχιών και ολισθημάτων δε σταματά εδώ, καθώς εν αναμονή  των επικείμενων προκηρύξεων Αυγούστου – Σεπτεμβρίου για προσλήψεις σε δομές εκπαιδεύσεως ενηλίκων, το «Κέντρο δια βίου Μάθησης» υλοποιεί μοριοδοτούμενα σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς που προτίθενται να απασχοληθούν στις δομές λαθρομεταναστών!

Συνεπώς αυτό που καθίσταται αντιληπτό είναι ότι το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης απευθύνεται και στην εκπαίδευση λαθρομεταναστών. Μέσω του φορέα «Εasy Education» λοιπόν, προωθείται η απασχόληση εκπαιδευτικών σε χώρους εγκαταστάσεως λαθρομεταναστών, ενώ στο διαδίκτυο διαφημίζεται συνεχώς η δυνατότητα προσλήψεως σε αυτές τις δομές, μέσω της συμμετοχής στα μοριοδοτούμενα επιμορφωτικά σεμινάρια: «Κλείσε μία θέση άμεσα! Κατοχύρωσε πιθανότητες πρόσληψης μέσω των επικείμενων προκηρύξεων Αυγούστου -Σεπτεμβρίου». Τα προγράμματα διεξάγονται εξ’ αποστάσεως με την μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης μέσω ειδικά σχεδιασμένης πλατφόρμας ακαδημαϊκών προδιαγραφών για την εξ αποστάσεως τηλε-εκπαίδευση (LMS). Η εγγραφή δε σε ένα μοριοδοτούμενο σεμινάριο, προεξοφλεί αυτομάτως μια ακόμα ΔΩΡΕΑΝ μοριοδοτούμενη επιμόρφωση αξίας 175€ διάρκειας 100 ωρών.

Ενώ λοιπόν το εκπαιδευτικό προσωπικό της χώρας θα έπρεπε να στελεχώνει τα ελληνικά σχολικά συγκροτήματα και να διεξάγονται τα προβλεπόμενα σεμινάρια και προγράμματα για την βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος, αντ’ αυτού η πολιτεία προσφέρει δήθεν «κίνητρα» στον καθημαγμένο εκπαιδευτικό κόσμο, τον καθιστά αντικείμενο εκμεταλλεύσεως και προπαγανδίζει υπέρ της απασχολήσεως του σε δομές λαθρομεταναστών σε άθλιες συνθήκες, με σκοπό την ενσωμάτωσή τους! Οι βουλευτές Χρυσής Αυγής ρωτούν στα αρμόδια υπουργεία:

Α) Για ποιο λόγο διατίθενται εκπαιδευτικοί στις δομές φιλοξενίας όταν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα υστερεί;

Β) Ποια η πηγή χρηματοδοτήσεως της διεξαγωγής αυτών των μοριοδοτούμενων επιμορφωτικών σεμιναρίων; Αν η πηγή αφορά ευρωπαϊκό κονδύλι, γιατί αυτό δε διατίθεται για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο πλαίσιο καλύψεως των κενών και βελτιώσεων του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος;

Γ) Είναι δυνατόν να παρέχεται εκπαίδευση σε μια πλημμυρίδα λαθρομεταναστών, οι οποίοι εισέρχονται με αμείωτη ροή κατά κύματα στην ελληνική επικράτεια ως πρόσφυγες, ενώ στην πραγματικότητα δεν υφίσταται η ιδιότητα αυτή ούτε φυσικά συντρέχει λόγος απονομής ασύλου.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.