Χιλιάδες οι πινακίδες κυκλοφορίας που κατατέθηκαν ήδη στις Εφορίες του Βόλου – Ξεπερνούν τις 4.500

0
201 views

Πάνω από 4.500 πινακίδες κυκλοφορίας κατατέθηκαν μέχρι και χθες, 27 Δεκεμβρίου, στην Δ.Ο.Υ. Bόλου και στη Δ.Ο.Υ. Νέας Ιωνίας από τους ιδιοκτήτες οχημάτων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των πινακίδων που κατατέθηκαν φέτος παρουσιάζει μικρή αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι, όταν συνολικά είχαν κατατεθεί 5.300 πινακίδες. Από αυτές, οι μισές περίπου ανήκουν σε επιχειρήσεις, κυρίως σε γραφεία rent a car.
Οι επαγγελματίες σπεύδουν να τις καταθέσουν λόγω του χειμώνα που οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές και να τις πάρουν πίσω λίγο πριν την έναρξη της σεζόν –τον Απρίλιο», εξηγούν οι υπεύθυνοι του αρμόδιου τμήματος στη ΔΟΥ Βόλου.

Από εκεί και πέρα, οι ιδιώτες καταθέτουν τις πινακίδες των οχημάτων τους για πολλούς άλλους λόγους: είτε επειδή έχουν παλαιά αυτοκίνητα με βλάβες, είτε επειδή φεύγουν στο εξωτερικό και επιστρέφουν το καλοκαίρι για την σεζόν, ή ακόμη επειδή διαθέτουν δεύτερο όχημα. Πάντως μεγάλο ποσοστό των ιδιοκτητών αδυνατεί απλά να πληρώσει τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας.

Σημειώνεται, ότι μέχρι και την Τρίτη, παραμονή πρωτοχρονιάς, στο αρμόδιο τμήμα των Δ.Ο.Υ. Βόλου και Ν. Ιωνίας, οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να καταθέτουν τις πινακίδες των οχημάτων τους. εφόσον δεν επιθυμούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Να σημειωθεί ακόμη, ότι όποιος καταθέσει πινακίδες μπορεί να τις πάρει πίσω ανά πάσα στιγμή, πληρώνοντας μόνον τα τέλη κυκλοφορίας. Στην περίπτωση που ο υπόχρεος δεν καταβάλει το ποσό (με βάση την Ταυτότητα Οφειλής από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ), θα υποχρεωθεί να πληρώσει διπλάσιο ποσό των αναλογούντων τελών.

Ποια είναι τα δικαιολογητικά για την κατάθεση πινακίδων
Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, η κατάθεση των πινακίδων σημαίνει ότι το όχημα αδρανοποιείται και οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας παραμένουν στη ΔΟΥ για διάστημα ενός χρόνου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:
-Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου
-Πινακίδες
-Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ
-Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους
-Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο
-Αστυνομική ταυτότητα ή σχετιή εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης
-Υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι το όχημα δεν θα σταθμεύσει σε δημόσιο δρόμο.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια