Χαμός στο facebook – Xιλιάδες προφίλ μπλοκαρισμένα – Η εταιρεία ζητά από τους χρήστες να “ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ” την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ τους! (φωτό)

0
552 views

facebook-taftotitaΑπό την Πόπη του attikanea
ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ!

ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!

ΠΕΙΤΕ ΣΤΟ FACE BOOK  ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ Γ@Μ#Θe%!

Τι θα κάνει; 

Θα μας ακυρώσει τα προφίλ;

ΘΑΥΜΑ! 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Εκεί, που το LIKE θα αντικατασταθεί με χέρια δεμένα… ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ!

Πόπη Σουφλή

Υ.Γ. ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΘΩ. Οποτε, αν κλείσουν το προφίλ μου, υπάρχει το site attikanea.blogspot. gr.

Πολλοί ήταν οι πολίτες που πίστεψαν ότι ίσως έχουν πέσει θύματα χάκερ, ωστόσο, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρούσε σε αυτό το βήμα εδώ και πολλούς μήνες.
Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι χρήστες του Facebook βλέπουν τις σελίδες τους στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης «μπλοκαρισμένες» και ένα μήνυμα από την εταιρεία με το οποίο τους ζητά να «ανεβάσουν» τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, προκειμένου να συνδεθούν και να επανέλθει ο λογαριασμός τους.
Αρχικά, πολλοί ήταν οι πολίτες οι οποίοι μέσω ιστολογίων και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν την ανησυχία τους για την παράξενη αυτή κίνηση, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που πίστεψαν ότι ίσως έχουν πέσει θύματα χάκερ.
Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι τα αιτήματα αυτά χαρακτηρίζονται νόμιμα και πως πριν από ένα περίπου χρόνο η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρούσε σε αυτό το βήμα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα προφίλ ανταποκρίνονται σε πραγματικούς χρήστες.
Με αυτόν τον τρόπο η υπηρεσία θέλει να διασφαλίσει ότι οι χρήστες δεν παραβιάζουν τους όρους χρήσης και ότι χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους στοιχεία. Επίσης, θέλει να διαγράψει τους χιλιάδες ψεύτικους λογαριασμούς που υπάρχουν στην ιστοσελίδα.
«Στείλτε μας αντίγραφο ενός πιστοποιητικού ταυτότητας με φωτογραφία, ώστε να εξακριβώσουμε το όνομά σας», είναι το μήνυμα που εμφανίζεται σε πολλούς πολίτες στη σελίδα του Facebook και το οποίο προτρέπει τους χρήστες του να διαβάσουν την πολιτική του σχετικά με τις ταυτότητες.

 

 

Πάντως, οι περισσότεροι χρήστες του Facebook εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι πρέπει να «ανεβάσουν» στο Διαδίκτυο τα προσωπικά τους στοιχεία, αφού, μεταξύ άλλων, πρέπει να αναρτήσουν και μια φωτογραφία ταυτότητας!
Ωστόσο, η εταιρεία προτρέπει τους πολίτες να καλύπτουν με κάποιο τρόπο, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, τις πληροφορίες που δεν είναι απαραίτητες, καθώς το Facebook ζητά «μόνο» το πραγματικό όνομα του χρήστη, φωτογραφία και την ημερομηνία γέννησής του!
Σημειώνεται ότι ανάλογη διαδικασία ακολουθεί και το Instagram…
http://www.makeleio.gr/

Πηγή

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια