Φέτος το καλοκαίρι, ξεχάστε το σεξ με τις Σουηδέζες… Δείτε τι μπορεί να πάθετε

Φέτος το καλοκαίρι, ξεχάστε το σεξ με τις Σουηδέζες… Δείτε τι μπορεί να πάθετε

Αν μια τουρίστρια από τη Σουηδία, βρεθεί πιο κοντά με έναν Έλληνα, θα πρέπει εκείνος, να προνοήσει για να μην έχει δυσάρεστες συνέπειες και να φροντίσει να εξασφαλίσει , τουλάχιστον εγγράφως , τη συναίνεσή της,γιατί  εκείνη, μπορεί αργότερα να ισχυριστεί ότι δεν ήθελε, ήταν μεθυσμένη, ή δεν μπορούσε να εκφράσει την άρνησή της και εκεινος, να βρεθεί κατηγορούμενος για βιασμό ή σεξουαλική παρενόχληση…

Η χώρα της, της δίνει το δικαίωμα να ζητήσει την ποινική δίωξη, ακόμη και αν δεν εξέφρασε άρνηση την επίμαχη στιγμή.

Οι δικαστές στη Σουηδία θα καλούνται να κρίνουν σαν να κοιτούν από την κλειδαρότρυπα. Άραγε έγινε σεξ μεταξύ των δύο ατόμων  με, ή χωρίς συναίνεση; Και πως εκφραστηκε αυτη;

Η Σουηδία έθεσε σε ισχύ  σχετικό νόμο, η ερμηνεία του όμως, δεν μπορεί να είναι σαφής και επαφίεται στην κρίση του δικαστηριου.

Το πράγμα περιπλέκεται γιατί βιασμός θεωρείται πλέον οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη γίνεται χωρίς σαφή συναίνεση, ακόμη κι αν δεν έχει γίνει χρήση βίας ή απειλής.

Προβλέπει ότι κάποιος είναι ένοχος για βιασμό αν ολοκληρώσει μια σεξουαλική πράξη με κάποιον/α που  δεν έχει συμμετάσχει «αυτοβούλως».

Τα δικαστήρια πλέον θα πρέπει να ελέγχουν «αν η συναίνεση έχει εκφραστεί με λέξεις, με κινήσεις ή με άλλο τρόπο».

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε από την κυβέρνηση συνασπισμού των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων και υιοθετήθηκε στα τέλη Μαΐου. Όμως έχει γίνει στόχος επικρίσεων τόσο από τους δικηγόρους όσο και από το Συμβούλιο των Νόμων που διερωτώνται πώς θα εφαρμοστεί.

Σύμφωνα με το όργανο που κρίνει τη νομική εγκυρότητα των νομοσχεδίων, ο νέος νόμος θα οδηγήσει τα δικαστήρια να κάνουν αυθαίρετες εκτιμήσεις για την ύπαρξη ή μη συναίνεσης.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της ,απάντησε ότι ο νόμος στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα, ενώ χθες (1-7) αποφάσισε να δαπανήσει 11,5 εκ. ευρώ για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας.

Η υπουργός Ισότητας Λένα Χάλενγκρεν σε ανακοίνωσή της υποστήριξε: «Το κίνημα #MeToo έδειξε ξεκάθαρα ότι μένουν να γίνουν πολλά για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας στον εργασιακό χώρο και στην υπόλοιπη κοινωνία».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.