ΥΠΕΣ: Προεκλογικός πυρετός για ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές-Δεκάδες εγκύκλιοι με άμεση εμπλοκή Χαρίτση

0
73 views

«Επί ποδός πολέμου» βρίσκεται εδώ και μήνες ολόκληρο το υπουργείο Εσωτερικών ενόψει της ταυτόχρονης διεξαγωγής των Ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η έκδοση εγκυκλίων και υπουργικών αποφάσεων είναι πλέον καθημερινή υπόθεση και  φυσικά επειδή είναι και μία πολύ σοβαρή υπόθεση δεν υπάρχει η παραμικρή λεπτομέρεια που να μην ελέγχεται προσωπικά από τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος έχει συνεχείς συσκέψεις με τα στελέχη του Υπουργείου.

Oι εκλογικές εγκύκλιοι και οι υπουργικές αποφάσεις αφορούν από το πιο απλό μέχρι το πιο περίπλοκο και δύσκολο θέμα. Από το μέγεθος και το χρώμα των ψηφοδελτίων και των εκλογικών φακέλων, την προμήθεια εκλογικού υλικού ( κάλπες – παραβάν κ.λ.π ) και  τις προεκλογικές δαπάνες των υποψηφίων, μέχρι τα εκλογικά κωλύματα, τις ειδικές αποζημιώσεις εφόρων δικαστικών αντιπροσώπων και γραμματέων και τον καθορισμό των εκλογικών τμημάτων και τον τρόπο ψηφοφορίας των εκλογέων σε τέσσερις κάλπες.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Για την προετοιμασία τους εργάζονται εκτός ωραρίου δεκάδες στελέχη στις Διευθύνσεις Εκλογών, Προμηθειών και Οργάνωσης και Λειτουργίας των ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία με τα στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί περισσότερες από 60 εγκύκλιοι και υπουργικές αποφάσεις για τις επερχόμενες εκλογές και έπεται συνέχεια με αμείωτο ρυθμό.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.