Τσελέντης: Τις επόμενες ημέρες πρέπει να περιμένουμε πολύ ισχυρούς μετασεισμούς

Τσελέντης: Τις επόμενες ημέρες πρέπει να περιμένουμε πολύ ισχυρούς μετασεισμούς

Η Κως μετρά τις πληγές της μετά το χτύπημα του φονικού σεισμού που άφησε πίσω του 2 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, ενώ πολλά είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι από τα κτίρια που έχουν υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές.

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης μίλησε την Παρασκευή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha για την εξέλιξη του φαινομένου. «Μέχρι στιγμής έχουμε καταγράψει περίπου 250 μετασεισμούς, οι 100 από αυτούς είναι μεγαλύτεροι των 3 Ρίχτερ», ανέφερε ο γνωστός σεισμολόγος και συνέχισε, «ενεργοποιήθηκε το ρήγμα που ξεκινά από την Αλικαρνασσό και φτάνει ανατολικά της Κω. Υπάρχει και νότια του νησιού ρήγμα που έχει δώσει γεγονότα της τάξης του 6,8 Ρίχτερ. Δεν έχουμε εικόνα ότι έχει ενεργοποιηθεί αυτό το ρήγμα και εύχομαι να μην ενεργοποιηθεί».

Στη συνέχεια ο κ. Τσελέντης μίλησε για την εκτίμηση του λέγοντας πως «λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο μέγεθος του 6,6 έχει εξαντλήσει από ότι φαίνεται το δυναμικό του ρήγματος που ενεργοποιήθηκε, αλλά και της μεγάλης μετασεισμικής δραστηριότητας με κάνει να πιστεύω πως ήταν ο κύριος σεισμός». Όμως έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς «εδώ υπάρχει ένα “αλλά”. Τις επόμενες ημέρες πρέπει να περιμένουμε πολύ ισχυρούς μετασεισμούς. Το μέγεθος των οποίων μπορεί να φτάσει και το 6».

Έπειτα ο γνωστός σεισμολόγος αναφέρθηκε και στις ζημιές που υπέστησαν τα κτίρια στο νησί: «Η Κως άντεξε και άντεξε πολύ καλά. Και αυτό οφείλεται στους πολύ καλούς μηχανικούς που έχουμε. Εκεί που δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα είναι με τα παλιά κτίσματα. Θα ήθελα να ρωτήσω, ποιος έδωσε αυτή την άδεια σε αυτό το μπαρ ερείπιο να μπουν άνθρωποι εκεί μέσα και να διασκεδάζουν; Να ελεγχθούν οι Δήμοι για τις άδειες που δίνουν».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Αναζήτηση

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο Σύνδεση

Τηλέφωνα Επικοινωνίας