Τσίπρας: Kάθε ένας που απολύθηκε παράνομα θα κερδίσει ξανά την εργασία του

0
618 views

tsipras1«Θα επουλώσουμε τις πληγές και τις αδικίες του Μνημονίου. Ο κάθε ένας που παράνομα απολύθηκε θα κερδίσει ξανά την εργασία του» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους Financial Times.

Ουσιαστικά, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε την πρόθεση να αποκαταστήσει όσους δημόσιους λειτουργούς απομακρύνθηκαν από τις θέσεις εργασίας τους ενώ κάλυπταν πάγιες ανάγκες «παρανόμως και καταχρηστικώς», όπως είχε τονίσει στο πλαίσιο της ομιλίας του στη ΔΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως είχε θέσει ως προτεραιότητά του κόμματός του, «τον απογαλακτισμό της δημόσιας διοίκησης από την κομματική εξάρτηση, το ρουσφέτι και την αναξιοκρατία. Η κατάργηση του πελατειακού κράτους. Εμείς μπορούμε να το κάνουμε. Γιατί δεν το σχεδιάσαμε δεν το στελεχώσαμε. Και, επιπλέον, λειτούργησε εναντίον μας. Για αυτό και θα προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και τον πολίτη», είχε πει

Περιατέρω, μιλώντας στους FT, είπε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, ενώ στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μεταρρυθμίσει και όχι να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Παράλληλα πρόσθεσε: «Το σχέδιό μας είναι να αυξήσουμε τους κατώτατους μισθούς και τις χαμηλότερες συντάξεις και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ψυχολογία στην πραγματική οικονομία. Δεύτερον, θα κάνουμε ορισμένες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και θα έχουμε κάποιες στοχευμένες φορολογικές μειώσεις».

Αναφορικά με τη λειτουργία της ΕΕ, τόνισε: «Πρέπει να προχωρήσουμε σε μία νέα ευρωπαϊκή συμφωνία, αν θέλουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Η κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, την Ιρλανδία ή την Πορτογαλία. Πρόκειται για δομική κρίση της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Για να συμπληρώσει χαρακτηριστικά: «Είναι αναγκαίο να σπάσουμε αυτό το πλαίσιο του Μερκελισμού και της γερμανικής ηγεμονίας».

Σημειώνεται ότι στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται ως «εν αναμονή πρωθυπουργός» λόγω του προβαδίσματος του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, της πρωτιάς στις ευρωεκλογές, αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει κατά καιρούς ο κυβερνητικός συνασπισμός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια