«Τροχοπέδη» για την ανάπτυξη της ΔΕΥΑΡΦ το άνοιγμα της προηγούμενης δημοτικής αρχής

0
472 views

neroΣοβαρές οικονομικές εκκρεμότητες προς τη ΔΕΥΑΜΒ για την σύνδεση με τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού, βεβαιωθείσες οφειλές που δεν έχουν εισπραχτεί, ανορθόδοξος προγραμματισμός στην αποστολή των λογαριασμών ύδρευσης συνθέτουν το πλαίσιο λειτουργίας της ΔΕΥΑΡΦ, έτσι όπως την παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου.

Από τον εμπεριστατωμένο έλεγχο που ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΡΦ αλλά και τη γενικότερη λειτουργία της, δυστυχώς η εικόνα που έχει μέχρι στιγμής αποκομίσει η δημοτική αρχή δεν είναι η ενδεδειγμένη και αυτό συνιστά ένα ακόμη πρόβλημα που δυστυχώς καλείται να αντιμετωπίσει ο πρόεδρος της επιχείρησης και δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας και το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡΦ που είναι επιφορτισμένο με την καθημερινή παρακολούθηση της λειτουργίας της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής συγκεντρωθεί σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΡΦ, η επιχείρηση εμφανίζεται να οφείλει συνολικά το ποσό των 316.262 ευρώ σε τρίτους, αναλυτικότερα δε αυτό το ποσό κατανέμεται ως εξής:
Οφειλές σε εργολάβους 113.423,85 Ευρώ, οφειλές σε προμηθευτές 71.452,08 Ευρώ και οφειλές στη ΔΕΗ 131.386,07 Ευρώ.

Εκτός όμως από τις οφειλές αυτές, ο έλεγχος επίσης κατέδειξε ότι η ΔΕΥΑΜΒ διεκδικεί από την ΔΕΥΑΡΦ για την επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού και τη σύνδεση με τις εγκαταστάσεις του, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, για το οποίο η προηγούμενη δημοτική αρχή, δυστυχώς δεν είχε προχωρήσει σε συγκεκριμένη διαπραγμάτευση, κάτι που αναμένεται να αναλάβουμε την πρωτοβουλία να ξεκινήσουμε άμεσα, προκειμένου να μπορέσουμε μέσα από μία συμφωνία με τη ΔΕΥΑΜΒ, να αντιμετωπίσουμε.

Και ο κατάλογος των εκκρεμοτήτων συνεχίζεται για τη ΔΕΥΑΡΦ με τις δεκάδες βεβαιωθείσες οφειλές που υπάρχουν για ανείσπρακτα τέλη, τα οποία φυσικά συσσωρεύτηκαν στην επιχείρηση, εξαιτίας ενός ανορθόδοξου και κακού προγραμματισμού που αφενός στέρησε από την ΔΕΥΑΡΦ σημαντικά έσοδα για την επιβίωση και την ανάπτυξή της και αφετέρου προκαλεί σοβαρές παρενέργειες- όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας- στο κάθε νοικοκυριό της περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου, καθώς όπως διαπιστώθηκε, οι λογαριασμοί της ύδρευσης, αποστέλλονταν – όποτε αποστέλλονταν – (διότι υπάρχουν περιοχές που δεν έχει τιμολογηθεί η χρήση του δικτύου για πολλούς μήνες), σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, με αποτέλεσμα, να δημιουργούνται οφειλές.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ Δημήτρης Νασίκας με αφορμή τα παραπάνω στοιχεία σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής « Δυστυχώς η ανοργανωσιά, η τσαπατσουλιά και ο ανεύθυνος και επιπόλαιος χειρισμός των θεμάτων που αφορούσαν το Δήμο Ρήγα Φεραίου, συνόδευε την προηγούμενη δημοτική αρχή και στα θέματα που άπτονταν της ΔΕΥΑΡΦ. Οφειλές προς τρίτους, ανείσπρακτα έσοδα και προγραμματισμός «στο πόδι» είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που μέχρι στιγμής καταγράφονται στον έλεγχο που γίνεται από τη νέα δημοτική αρχή και τον οποίο, η προηγούμενη έκανε ότι μπορούσε για να καθυστερήσει, καθώς από το Μάιο του 2014 και μετά τις εκλογές που ζητήσαμε ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΡΦ ποτέ δεν ενημερωθήκαμε.

Επειδή ωστόσο ως δημοτική αρχή πιστεύουμε ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό πρώτα από όλα και ότι η ΔΕΥΑΡΦ ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί τους δημότες και όχι να αποτελεί «το μακρύ εισπρακτικό χέρι» του Δήμου, αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος, θα προχωρήσουμε στη λήψη απόφασης προκειμένου με έναν ευνοϊκό διακανονισμό να δοθεί η δυνατότητα σε όσους δημότες οφείλουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, κατανοώντας πρωτίστως την οικονομική συγκυρία που βιώνουμε και τις δύσκολες μέρες που διέρχονται οι συμπολίτες μας εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα είναι δέσμευσή μας να θέσουμε σε νέα βάση της λειτουργία της ΔΕΥΑΡΦ τόσο στην παροχή των υπηρεσιών όσο και στον τομέα της εξυπηρέτησης του πολίτη και της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής όλων των δημοτών με έργα υποδομής στην ύδρευση και την αποχέτευση σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Από αυτή τη δέσμευση, δεν πρόκειται να αποκλίνουμε, παρά τις δυσκολίες που και σε αυτή την επιχείρηση «κληρονομήσαμε». Και όσο και εάν ακούγεται μονότονο, για εμάς ως δημοτική αρχή, αυτό που προέχει είναι το νοικοκύρεμα του Δήμου και της ΔΕΥΑΡΦ. Είμαστε σίγουροι ότι σε αυτή την προσπάθειά μας θα προβάλλουν πολλά εμπόδια. Θα τα ξεπεράσουμε, γιατί έχουμε όρεξη και είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε. Ο μοναδικός μας στόχος είναι να υπηρετήσουμε τους δημότες μας με διαφάνεια, υπευθυνότητα και σωστό προγραμματισμό, γιατί μόνο σε αυτούς δίνουμε λόγο».

Δελτίο τύπου Δήμου Ρήγα Φεραίου

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.