Τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις σήμερα στο Βόλο

0
471 views

apergia-volosΤρεις συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο στο πλαίσιο 24ωρης Πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που κήρυξαν για σήμερα Πέμπτη η ΓΣΕΕ κι η ΑΔΕΔΥ.

Αναλυτικότερα, συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν ανεξάρτητες αριστερές συλλογικότητες(ΕΕΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) στις 9.30 το πρωί στην Πλ. Ελευθερίας. Η δεύτερη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί από το  Εργατικό Κέντρο Βόλου, το Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμιας σωματεία στην Πλατεία Ελευθερίας και η τρίτη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα, στις 10, από το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους στους Δήμους, απευθύνει ο Σύλλογος ΟΤΑ Μαγνησίας που τους ζητά να συμμετάσχουν στη σημερινή 24ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στην Πλατεία Ελευθερίας.

Όπως αναφέρουν, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ διεκδικούν ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη και καμία σύνδεση του μισθού με τον βαθμό, ανατροπή των απολύσεων και κατάργηση των Ν. 4250/2014 και 4281/2014, επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων Δημοσίων Υπαλλήλων και κατάργηση του Νόμου της διαθεσιμότητας, μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
Επίσης ζητούν υπεράσπιση του Δημόσιου ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος Δημόσιας υγείας, άμεση κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. και την εφαρμογή ενός δικαίου φορολογικού συστήματος, υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και ανατροπή των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών και Νόμων.
magnesianews.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια