Τηλέφωνα καταγγελιών

Τράπεζα πήρε σε πλειστηριασμό βιομηχανοστάσιο στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Τράπεζα πήρε σε πλειστηριασμό βιομηχανοστάσιο στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Μια πολύ γνωστή βιομηχανική εγκατάσταση στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

πέρασε από προχθές στα χέρια της τράπεζας, η οποία και την είχε «βγάλει στο σφυρί» μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, για οφειλές του ιδιοκτήτη της προς αυτήν.

Πρόκειται για αγροτεμάχιο με βιομηχανική κατασκευή, εμβαδού 15.457 τ.μ. που βρίσκεται στην περιοχή της Χλόης και την οποία έβγαλε σε πλειστηριασμό τράπεζα για ποσό κατάσχεσης 50.000 ευρώ… Η τιμή πρώτης προσφοράς με την οποία η ίδια η τράπεζα πλειοδότησε και αγόρασε το ακίνητο, ήταν 600.870 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός διενεργήθηκε σε συμβολαιογραφείο της Αθήνας και η τράπεζα ήταν η μοναδική που ενδιαφέρθηκε να το αποκτήσει. Ένας άλλος πλειστηριασμός, που αφορούσε επίσης ακίνητα από τη Μαγνησία και συγκεκριμένα δύο οικόπεδα στο Νότιο Πήλιο, απέβη άκαρπος, καθώς δεν εμφανίστηκε ενδιαφερόμενος να πλειοδοτήσει. Κι αυτός ο πλειστηριασμός διενεργήθηκε προχθές σε συμβολαιογραφείο της Αθήνας, με τιμές πρώτης προσφοράς 7.700 ευρώ για το ένα και 54.700 ευρώ για το δεύτερο οικόπεδο.

Οι τράπεζες, σύμφωνα με στοιχεία από τους συμβολαιογράφους, αποκτούν οι ίδιες για λογαριασμό τους τα οκτώ στα δέκα ακίνητα, που βγαίνουν στο σφυρί, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι ανύπαρκτο. Από τους 10.410 πλειστηριασμούς ακινήτων σε όλη τη χώρα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, λιγότεροι από τους μισούς και συγκεκριμένα 4.810, ήταν γόνιμοι. Από αυτούς, το 80% κατέληξε στα χέρια των ίδιων των τραπεζών. Περίπου 3.800 ακίνητα περιήλθαν στα χέρια των τραπεζών και μάλιστα στις τιμές εκκίνησης των πλειστηριασμών, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως οι τιμές αυτές ήταν κοντά στις εμπορικές. Οι τράπεζες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική, αγοράζοντας οι ίδιες τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί, ακίνητα φιλέτα ως επί το πλείστον, τουριστικά, εμπορικά, κατοικίες και βιομηχανικά, τα οποία στη συνέχεια διαθέτουν σε επενδυτικά σχήματα, μέσω δημοπρασιών. Το ενδιαφέρον επενδυτών να λάβουν μέρος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων, είναι ελάχιστο, για να μην πούμε μηδενικό.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο Σύνδεση