Μια πολύ γνωστή βιομηχανική εγκατάσταση στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

πέρασε από προχθές στα χέρια της τράπεζας, η οποία και την είχε «βγάλει στο σφυρί» μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, για οφειλές του ιδιοκτήτη της προς αυτήν.

Πρόκειται για αγροτεμάχιο με βιομηχανική κατασκευή, εμβαδού 15.457 τ.μ. που βρίσκεται στην περιοχή της Χλόης και την οποία έβγαλε σε πλειστηριασμό τράπεζα για ποσό κατάσχεσης 50.000 ευρώ… Η τιμή πρώτης προσφοράς με την οποία η ίδια η τράπεζα πλειοδότησε και αγόρασε το ακίνητο, ήταν 600.870 ευρώ.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Ο πλειστηριασμός διενεργήθηκε σε συμβολαιογραφείο της Αθήνας και η τράπεζα ήταν η μοναδική που ενδιαφέρθηκε να το αποκτήσει. Ένας άλλος πλειστηριασμός, που αφορούσε επίσης ακίνητα από τη Μαγνησία και συγκεκριμένα δύο οικόπεδα στο Νότιο Πήλιο, απέβη άκαρπος, καθώς δεν εμφανίστηκε ενδιαφερόμενος να πλειοδοτήσει. Κι αυτός ο πλειστηριασμός διενεργήθηκε προχθές σε συμβολαιογραφείο της Αθήνας, με τιμές πρώτης προσφοράς 7.700 ευρώ για το ένα και 54.700 ευρώ για το δεύτερο οικόπεδο.

Οι τράπεζες, σύμφωνα με στοιχεία από τους συμβολαιογράφους, αποκτούν οι ίδιες για λογαριασμό τους τα οκτώ στα δέκα ακίνητα, που βγαίνουν στο σφυρί, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι ανύπαρκτο. Από τους 10.410 πλειστηριασμούς ακινήτων σε όλη τη χώρα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, λιγότεροι από τους μισούς και συγκεκριμένα 4.810, ήταν γόνιμοι. Από αυτούς, το 80% κατέληξε στα χέρια των ίδιων των τραπεζών. Περίπου 3.800 ακίνητα περιήλθαν στα χέρια των τραπεζών και μάλιστα στις τιμές εκκίνησης των πλειστηριασμών, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως οι τιμές αυτές ήταν κοντά στις εμπορικές. Οι τράπεζες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική, αγοράζοντας οι ίδιες τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί, ακίνητα φιλέτα ως επί το πλείστον, τουριστικά, εμπορικά, κατοικίες και βιομηχανικά, τα οποία στη συνέχεια διαθέτουν σε επενδυτικά σχήματα, μέσω δημοπρασιών. Το ενδιαφέρον επενδυτών να λάβουν μέρος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων, είναι ελάχιστο, για να μην πούμε μηδενικό.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθροΜάνα και γιος κοιμούνται στους δρόμους του Βόλου – «Θέλουμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι»
Επόμενο άρθροΣτο Καρπενήσι εντοπίστηκε ελικόπτερο που είχε κλαπεί… στο Μεσολόγγι
Avatar
Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαραντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.