Το Ξεπούλημα της Πατρίδας μας… Η Αλήθεια που Πονάει…Άρθρο ΣΟΚ!

0
532 views
to-ksepoulhma«Πείνα είναι το τίμημα που θα πληρώσουν οι Έλληνες για να μείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Ένας ξένος, για μια ακόμα φορά, είπε την αλήθεια για το ξεπούλημα της Ελλάδας…

Που δυστυχώς συνεχίζεται με τη σημερινή έγκριση για να δοθεί διαπραγματευτική ισχύ στην ελληνική πρόταση προς τους δανειστές, η οποία περιλαμβάνει βαριά και δυσβάστακτα μέτρα.

Οι Μάσκες Ολοένα και Πέφτουν… Καληνύχτα Ελλάδα…

Το άρθρο αυτό τα λέει όλα, ωστόσο οι δικοί μας πολιτικοί εδώ κωφεύουν…

«Βόμβες» για την ελληνική κρίση και τη στάση των δανειστών έριξε ο Αμερικανός οικονομολόγος και πρώην υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Paul Craig Roberts. Υποστήριξε πως η ΕΚΤ «κόβει» 60 δισ. ευρώ κάθε μήνα για να υποστηρίξει και να σώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες, αλλά την ίδια στιγμή δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ για την Ελλάδα γιατί απλά «η Δύση θέλει να λεηλατήσει την Ελλάδα».

Συστήνει στην ελληνική κυβέρνηση τη στάση πληρωμών ως τη μόνη διέξοδο, καθώς όπως σημειώνει θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τα δικά της ομόλογα και τονίζει πως ΑΝ έχει ανάγκη για εξωτερική πίστωση, θα μπορούσε να απευθυνθεί στη Ρωσία. Με λίγα λόγια κρίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να μπεί στην αναπτυξιακή των BRICS και να έχει μία πιο στενή σχέση με τη Ρωσία σε οικονομικό επίπεδο.

Με άρθρο του στο GLOBAL Research, που τιτλοφορείται «Πείνα είναι το τίμημα που θα πληρώσουν οι Έλληνες για να μείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ο Αμερικανός οικονομολόγος αναφέρει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχει καμία καλή διάθεση από τους εταίρους να σωθεί η Ελλάδα, καθώς το μόνο που ενδιαφέρει τους δανειστές είναι να έχουν κέρδη από την ελληνική κρίση.

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε απλά να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και να τυπώσει χρήματα ώστε να ασφαλίσει το ελληνικό χρέος. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ήδη τυπώνει 60 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα ώστε να σώσει το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Γιατί δεν συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα;» αναρωτιέται Paul Craig Roberts.

Συνεχίζει λέγοντας πως «ένας συντηρητικός ίσως να πει ότι μια τέτοια πράξη θα προκαλούσε πληθωρισμό, αλλά αυτό δεν ισχύει. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δημιουργεί χρήμα με τη σέσουλα εδώ και 7 χρόνια, και σύμφωνα με την κυβέρνηση δεν υπάρχει πληθωρισμός. Γιατί η δημιουργία χρήματος για την Ελλάδα θα προκαλέσει πληθωρισμό αλλά όχι η δημιουργία χρήματος για την Goldman Sachs, τη CITIBANK και τη JP Morgan;».

Η απάντηση που δίνει ο Αμερικανός οικονομολόγος είναι πως προφανώς ο δυτικός κόσμος δεν θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα. «Η Δύση θέλει να λεηλατήσει την Ελλάδα. Η δουλειά είναι η Ελλάδα να λαμβάνει συνεχώς νέα δάνεια με τα οποία θα αποπληρώνει προηγούμενα δάνεια και σε αντάλλαγμα πρέπει να πουλήσει τις εταιρείες ύδρευσης σε ιδιώτες, να πουλήσει τον ΟΠΑΠ σε ιδιώτες, και για κάποιες ακόμα ιδιωτικοποιήσεις όπως να πουλήσει τα προστατευόμενα ελληνικά νησιά σε μεγαλομεσίτες».

«Είναι μια καλή δουλειά για όλους, εκτός από την Ελλάδα. Εάν η ελληνική κυβέρνηση είχε κάποια συναίσθηση, απλά θα χρεοκοπούσε. Αυτό θα απελευθέρωνε την Ελλάδα από τα δάνεια. Με λίγα λόγια, η Ελλάδα θα μπορούσε από μια βαριά χρεωμένη χώρα να γίνει μια χώρα δίχως χρέος.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τα δικά της ομόλογα, κι ΑΝ χρειαζόταν εξωτερική πίστωση, η Ελλάδα θα μπορούσε να αποδεχθεί τη ρωσική προσφορά», επισημαίνει στο άρθρο του ο Paul Craig Roberts

hellasforce.com

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια