Η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών πλησιάζει και όλοι θα αναγκαστούμε να αφήσουμε για λίγες ημέρες το σπίτι μας.
Στην περίπτωση που δεν καταφέρουμε να αδειάσουμε την κατάψυξή μας από τα διάφορα τρόφιμα που έχουμε μέσα σε αυτήν,

με το κόλπο που ακολουθεί δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για το αν έχει πραγματοποιθεί κάποια διακοπή ρεύματος η οποία θα αλλοιώσει τα τρόφιμα μας.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε, λοιπόν, μία ημέρα πριν φύγετε από το σπίτι σας (όχι απαραίτητα για διακοπές) είναι να βάλετε μία κούπα νερό στην κατάψυξη και να την αφήσετε μέχρι να παγώσει το νερό. Στη συνέχεια βάλτε πάνω στο παγωμένο νερό ένα κέρμα και τοποθετήστε την κούπα στην κατάψυξη.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Το συγκεκριμένο τρικ, λοιπόν, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν κατά την διάρκεια της απουσίας σας από το σπίτι συνέβη κάποια διακοπή ρεύματος. Πώς θα το καταλάβετε;

Στην περίπτωση, λοιπόν, που έχει πραγματοποιηθεί διακοπή ρεύματος, το νερό στην κούπα θα λιώσει και το κέρμα θα πέσει στον πάτο της κούπας. Έτσι, θα καταλάβετε άμεσα ότι τα τρόφιμα που βρίσκονται στην κατάψυξη δεν ενδείκνυνται για βρώση, καθώς θα έχουν καταψυχθεί και δεύτερη φορά και έτσι την τροφική δηλητηρίαση θα την έχετε στο τσεπάκι!

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.