Το ευρύτομο «απειλεί» τις αμυγδαλιές της Μαγνησίας

Το ευρύτομο «απειλεί» τις αμυγδαλιές της Μαγνησίας

kanalia-amygdaliesΈναρξη των ψεκασμών για την καταπολέμηση των ακμαίων του ευρυτόμου στις όψιμες περιοχές του Ν. Μαγνησίας (Κανάλια, Ριζόμυλο, Στεφανοβίκειο) καθώς και στις πρώιμες και όψιμες περιοχές του Ν. Λάρισας (όπως Συκούριο, Καλαμάκι, Τύρναβος, Δαμάσι, Δομένικο κλπ), συνιστά με ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας.

Επανάληψη των ψεκασμών στις πρώιμες και όψιμες περιοχές ανά 7-8 ημέρες μέχρι  και την σκλήρυνση του ενδοκαρπίου, συνιστούν οι ειδικοί, τονίζοντας παράλληλα ότι οι ψεκασμοί θα πρέπει να γίνονται κατά τις μεσημβρινές ώρες της ημέρες (που έχουμε την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια και υψηλότερες θερμοκρασίες), διότι τότε έχουμε τη μεγαλύτερη έξοδο των ακμαίων του ευρυτόμου. Όταν ο καιρός είναι ομιχλώδης – νεφοσκεπής και κρύος δεν ψεκάζουμε (λόγω μειωμένης δραστηριότητας του εντόμου).

Όπως διαπιστώνουν οι γεωπόνοι του Κέντρου από τις παρατηρήσεις σε εντομολογικούς κλωβούς υπαίθρου, συνεχίζεται η έξοδος των ακμαίων του ευρυτόμου στις πρώιμες και όψιμες περιοχές των νομών Μαγνησίας και Λάρισας. Έναρξη εξόδου των ακμαίων του ευρυτόμου στις περιοχές Κανάλια, Ριζόμυλο, Στεφανοβίκειο και Καλαμάκι πραγματοποιήθηκε στις 17-20 Απριλίου (με 3-4 ακμαία ανά κλωβό). Έναρξη εξόδου του ευρυτόμου σε περιοχές Συκούριο του νομού Λάρισας στις 24 Απριλίου, (με 3-6 ακμαία ανά κλωβό) και  στις περιοχές Δαμάσι και Δομένικο του νομού Λάρισας στις 24 Απριλίου (με 3-4 ακμαία ανά κλωβό).

Αναλυτικότερα εδώ ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση

http://www.agronews.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.