Το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου θα δημιουργήσει ψηφιακό comic με κεντρικό χαρακτήρα τον Σύρο πρόσφυγα Ody.

Το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου θα δημιουργήσει ψηφιακό comic με κεντρικό χαρακτήρα τον Σύρο πρόσφυγα Ody.


Το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου με χαρά ανακοινώνει τη συμμετοχή του ως εταίρος κατά την διετία 2017-2019 στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, Δράση KA2/«Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών» με τίτλο “The Odyssey revisited: Teaching European values in a divided continent, το οποίο επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ι.Κ.Υ.

Η στρατηγική σύμπραξη θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με σχολεία εταίρους από την Ισπανία, την Ιταλία, την Κύπρο, την Τουρκία και τη Σουηδία.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που στόχο του έχει να προωθήσει την καινοτομία στην εκπαίδευση καθώς προβλέπει τη δημιουργία ενός διαδραστικού ψηφιακού comic με ρεαλιστικό σενάριο. Ο κεντρικός χαρακτήρας, ένας Σύριος πρόσφυγας που ονομάζεται Ody και είναι εμπνευσμένος από την Οδύσσεια του Ομήρου, θα περιπλανηθεί στις χώρες των έξι εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προσπαθώντας να ξεφύγει από τη φρίκη του πολέμου στην πατρίδα του. Κάθε κεφάλαιο του comic θα αναδείξει τις Ευρωπαϊκές αξίες που αποτελούν το συνεκτικό ιστό της Ευρωπαϊκής ένωσης όπως η δημοκρατία, η αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαφορετικότητα αλλά παράλληλα θα προβληματίσει προβάλλοντας θέματα όπως η οικονομική κρίση, η άνοδος του εξτρεμισμού και γενικότερα η κρίση θεσμών και αξιών που διχάζουν τους πολίτες της σημερινής Ευρώπης.

Το comic θα είναι εμπλουτισμένο με υπερσυνδέσμους (hyperlinks) που θα παραπέμπουν σε αρχεία εικόνων, κειμένων και ήχου και η δημιουργία του θα γίνει με διαθεματική προσέγγιση καθώς οι μαθητές θα αναπτύξουν τις δεξιότητες τους σε πέντε αντικείμενα, την Αγγλική γλώσσα, την Πληροφορική, τη Γεωγραφία, την Κοινωνική και Πολιτική αγωγή και την Ιστορία του Πολιτισμού των συμμετεχόντων χωρών.

Τόσο το διδακτικό προσωπικό όσο και οι μαθητές του Γυμνασίου Στεφανοβικείου περιμένουν με ανυπομονησία την υλοποίηση του προγράμματος καθώς η σύλληψη της ιδέας και προετοιμασία του σχεδίου έγινε από το σχολείο τους που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.