Το ένα τρίτο των οικιών του Βελεστίνου δεν έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο φυσικό αέριο

0
473 views
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χαράλαμπος Πάσχος

Έχουν συμπληρωθεί τρία χρόνια από τότε που η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την εταιρεία που προμηθεύει το αέριο στην κωμόπολή μας έκανε την “πανηγυρική αφή” της “φλόγας” του αερίου. Παρ’ όλα αυτά το ένα τρίτο των οικιών του Βελεστίνου δεν έχει δυνατότητα πρόσβασης στον κεντρικό αγωγό του φυσικού αερίου.

Πιο συγκεκριμένα η περιοχή που βρίσκεται κάτω από το ρέμα του Ξηριά, το επωνομαζόμενο Τσιφλίκι καθώς και η περιοχή από τη γέφυρα “Καραθανάση” μέχρι και τον οικισμό των εργατικών κατοικιών του ΠΕΒ δεν μπορούν να έχουν αέριο διότι οι δύο αγωγοί που κατευθύνονται σ’ αυτές τις συνοικίες σταματούν στο εγκυβωτισμένο ρέμα.

Δεν γνωρίζουμε αν το τεχνικό έργο διέλευσης του ρέματος που απαιτείται είναι τόσο δύσκολο, φανταζόμαστε όμως πώς μπορεί να ξεπεραστεί άμεσα ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αυτό αγαθό 200 περίπου κατοικίες.

Ως εναλλακτική πρόταση διέλευσης του αγωγού έχουμε να προτείνουμε την παρακαμψή του, αριστερά πριν την είσοδο του Βελεστίνου στο ύψος του οικοπέδου των Αδελφών Δεληγιώργη όπου θα διέλθει και πάλι από το ρέμα Ξηριά με τη διαφορά ότι εκεί δεν υπάρχει εγκυβωτισμός και είναι πολύ πιο εύκολη η διέλευση. Θα πρέπει άμεσα η δημοτική αρχή να έχει επαφή με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να μην υπάρξει άλλη χαμένη χειμερινή περίοδος για τους συμπολίτες μας.

Πάσχος Χαράλαμπος
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια