Τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Αθανασίου και Αντωνίου στο δήμο Ρήγα Φεραίου

0
201 views

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Αντωνίου και Αθανασίου στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Συγκεκριμένα, ο Άγιος Αντώνιος εορτάζεται κάθε χρόνο στην Τ.Κ. Μικρού Περιβολακίου, στην αντίστοιχη εκεί αφιερωμένη στη μνήμη του εκκλησία.

Ο Άγιος Αθανάσιος, εορτάζεται στη Δ.Κ. Βελεστίνου, στην Τ.Κ Στεφανοβικείου και στις Τ.Κ. Ριζομύλου και Περιβλέπτου, όπου αποτελεί Πολιούχο Άγιο των ανωτέρω χωριών. Κάθε χρόνο, όπως και φέτος, πραγματοποιείται Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με περιφορά της εικόνας του Αγίου και ακολουθεί κέρασμα με μοίρασμα φαγητού από τις γυναίκες του κάθε χωριού, το λεγόμενο κουρμπάνι με συμμετοχή πλήθους κόσμου να προσκυνά την εικόνα του Αγίου.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Στον εορτασμό του Αγίου Αθανασίου στο Βελεστίνο παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ.κ. Ιγνάτιος.

Στον εορτασμό σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας, οι Αντιδήμαρχοι και μέλη της Δημοτικής Αρχής, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, εκπρόσωποι της εκπαίδευσης, συλλόγων και φορέων.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.