Την παραπομπή του Αχιλλέα Μπέου σε δίκη προτείνει ο εισαγγελέας Παναγιώτης Πούλιος

0
462 views

beosΤην παραπομπή του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου και νυν Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου προτείνει ο αντιεισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Πούλιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης στην εκπομπή “Δίκη” του ΣΚΑΪ, η πρόταση του εισαγγελέα που κατατέθηκε χθες Μ.Δευτέρα στο Συμβούλιο Εφετών για την τελική απόφαση για παραπομπή των εμπλεκομένων, είναι να παραπεμφθεί ο κ. Μπέος σε δίκη με την κατηγορία της διεύθυνσης, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική ομάδας στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, με δομημένη και διαρκή δράση. Με την ίδια κατηγορία προτείνεται η παραπομπή και του πρώην παράγοντα της Ηλιούπολης Γιώργου Τσακογιάννη, όπως επίσης και του νυν προέδρου της Super League Γιώργου Μποροβήλου. Παράλληλα ο κ. Μπέος αντιμετωπίζει κατηγορίες για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και απάτη. Συνολικά γίνεται πρόταση για την παραπομπή 90 εκ των 164 κατηγορουμένων με κατηγορίες για αδικήματα πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα.

Να σημειωθεί ότι ο κ.Μπέος είχε συλληφθεί το 2011 με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που έστηνε αγώνες, κατηγορία για την οποία προφυλακίστηκε στις φυλακές Ναυπλίου. Τον Ιούνιο του 2012 αποφυλακίστηκε με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών με την επιβολή περιοριστικών όρων όπως απαγόρευση εξόδου από την χώρα, καταβολή εγγύησης ύψους 300.000 ευρώ και απαγόρευση οποιασδήποτε ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Για την υπόθεση αυτή η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του επέβαλε ποινή ισόβιας απαγόρευσης με το ποδόσφαιρο, η οποία διατηρήθηκε και με απόφαση του δευτεροβάθμιου οργάνου της ΕΠΟ ύστερα από έφεση του Μπέου.

Αναφορικά με την πρόταση του κ. Πούλιου, να σημειωθεί ότι είναι εισηγητικού χαρακτήρα και την τελική απόφαση θα λάβει το 3μελές δικαστικό συμβούλιο το επόμενο διάστημα.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια