Μια σημαντική αλλαγή  προστέθηκε στο ν/σ για την τηλεργασία στο Δημόσιο, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (Ν.Δ.: ΝΑΙ, ΣΥΡΙΖΑ: OXI, Κίνημα Αλλαγής: ΝΑΙ, Κ.Κ.Ε.: OXI, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: ΠΡΝ, ΜέΡΑ25: OXI), χθες στη Βουλή.

Προσωπικά δεδομένα

Παράλληλα, έκανε δεκτή παρατήρηση  της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων όσων βρίσκονται σε τηλεργασία. Η νέα διάταξη είναι εξής: «Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εκδίδει τη γνώμη της εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε ημερών από την αποστολή σε αυτήν του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος του επισπεύδοντος Υπουργείου. Η άπρακτη παρέλευση της ως άνω προθεσμίας δεν κωλύει την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.»

«Επομένως, όπως είπε ο κ. Βορίδης, θα ζητηθεί η γνώμη της Αρχής για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπεται».

Ενωμένα Φροντιστήρια

Επίσης, δεχόμαστε και κάποιες παρατηρήσεις τις οποίες έκανε ο Συνήγορος του Πολίτη, διευκρινίζοντας το πεδίο εφαρμογής ως αρμόδια αρχή τις ανεξάρτητες αρχές. Επομένως, να μην υπάρχει αυτή η παρανόηση. Κατά τη γνώμη μου, ήταν μάλλον αυτονόητο, αλλά εν πάση περιπτώσει διευκρινίζεται και αυτό.

Ο υπουργός Εσωτερικών, επανέλαβε πως οι βασικές αρχές που διέπουν το νομοσχέδιο, είναι, η τηλεργασία να είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική για τον εργαζόμενο.

Απαντώντας στις επιφυλάξεις που εξέφρασε η αντιπολίτευση αναφορικά με το σχέδιο νόμου που ρυθμίζει την τηλεργασία τόσο σε έκτακτες όσο και σε κανονικές συνθήκες, τόνισε ότι αυτό αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο εργασίας και δεν συνιστά υπηρεσιακή μεταβολή.

Ακολούθως, απάντησε σε μια σειρά από αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και κυρίως στον καταλογισμό περί «παραβίασης της χρηστής διοικήσεως» και αιφνιδιασμού των υποψηφίων που θα συμμετέχουν στον εισαγωγικό διαγωνισμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), μετά τις αλλαγές, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς ήδη έχουν ενημερωθεί και –όπως και να ‘χει -οι 160 καλύτεροι θα μπουν.

Δείτε το βίντεο με τις απαντήσεις Βορίδη από τη Βουλή:

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.