Τελεία και παύλα. (Ανοικτή επιστολή προς Βουλευτές)…

0
408 views
Γράφει ο Σωτήριος Αθαν.Μουντζούρης

Με πολύ σεβασμό, απευθύνομαι στους πρώην συναδέλφους μου και εκλεκτούς Βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου, που προσπαθούν-εις μάτην όμως-με κάθε τρόπο να πείσουν την Κυβέρνηση, την οποία το κόμμα τους στηρίζει, να εφαρμόσει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Κράτους (Σ.τ.Ε).

Η απόφαση του Σ.τ.Ε. είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται παρερμηνείες.

Ορίζει ότι είναι αντισυνταγματικός ο Νόμος της περικοπής της σύνταξής μας και της ακύρωσης της αρχικής πράξης συνταξιοδότησης (κάτι που,ευτυχώς, δεν έγινε σε άλλους συνταξιούχους του ευρύτερου δημόσιου τομέα).Τελεία και παύλα…….>> Επίσης,υπάρχει Νόμος που υποχρεώνει και την διοίκηση και την Πολιτεία στην εφαρμογή των Δικαστικών Αποφάσεων. 

Η Πολιτεία,όμως, ΔΕΝ συμμορφώνεται, ούτε αίρει την ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ του Νόμου.Τελεία και παύλα. 
Τέλος,κ.κ.Βουλευτές, η Κυβέρνηση έχασε την ευκαιρία στον κατάλληλο χρόνο.Δεν έκανε αυτό που έκανε η τότε Κυβέρνηση του Κων.Καραμανλή,όταν το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε εκδώσει απόφαση δικαίωσης για τους Συνταξιούχους, λόγω των μισθολογικών διαβαθμίσεων των εν ενεργεία.Καταλαβαίνετε τι λέω,διότι είχατε πρωταγωνιστήσει τότε στην διεκδίκηση των «μισθολογικών προαγωγών». 
Ο,τότε,Πρωθυπουργός λοιπόν τι έκανε; Βγήκε την επομένη της αποφάσεως-σεβόμενος την Ελληνική Δικαιοσύνη και τους νόμους του Κράτους και πιστός στις αρχές της Δημοκρατίας που επιτάσσει σεβασμό στους νόμους και στην Δικαιοσύνη-και δήλωσε, ΑΜΈΣΩΣ και καθαρά: “….δεσμεύομαι από τον Νόμο,οφείλω να εφαρμόσω τις δικαστικές αποφάσεις”.Και το έκανε.Τελεία και παύλα,πάλι. 
Εσείς,(η Κυβέρνησή σας), δεν κάνατε αυτά που έπρεπε.Κάνετε εν μέρει,αλλά σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΏΝΕΣΤΕ με τις αποφάσεις των Δικαστηρίων. Εσείς προσωπικά και άλλοι βουλευτές,αγωνίζεσθε,υπακούοντας στην συνείδησή σας. Όμως,ΔΕΝ εισακούγεσθε. 
Κατέθεσα την προσωπική μου άποψη που νομίζω δεν είναι μακράν εκείνης των αντιπροσωπευτικότερων κλαδικών μας οργανώσεων (εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών Εν.Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας). 
Μετά της οφειλομένης εκτιμήσεως – ως πρώην συνάδελφος συνδικαλιστής και συναγωνιστής σε ΚΟΙΝΟΥΣ αγώνες,όταν είμαστε στην ενέργεια.-

http://saealarisas.blogspot.gr/2014/10/blog-post_8.html

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια