Τα στατιστικά στην Αγγλία δείχνουν… παρθενορραφές με το τσουβάλι

Τα στατιστικά στην Αγγλία δείχνουν… παρθενορραφές με το τσουβάλι

Σε επεμβάσεις αποκατάστασης του παρθενικού υμένα υποβλήθηκαν τουλάχιστον 109 γυναίκες στην Αγγλία από το 2007-2017, αν και ο αριθμός πιστεύεται πως είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Κι αυτό γιατί μόλις 9 διευθύνσεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας ανταποκρίθηκαν στην παραγγελία να δώσουν τα σχετικά στοιχεία, ένα πολύ μικρό ποσοστό από τους 150 τέτοιους οργανισμούς που δρουν στη Βρετανία.

Η επέμβαση χρειάζεται περίπου μισή ώρα για να ολοκληρωθεί και κοστίζει τουλάχιστον 1.000 λίρες, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Metro», στην οποία μίλησαν ειδικοί και γυναικολόγοι, οι οποίοι πιστεύουν πως η εγχείριση γίνεται γιατί κάποιες γυναίκες αισθάνονται τύψεις για την πρώτη τους φορά, κάτι που θέλουν να ξαναβιώσουν.

Κατά την επέμβαση, ο υμένας είτε ράβεται είτε αποκαθίσταται, επιτρέποντας έτσι να ξανασκιστεί και να ματώσει, όντας η γυναίκα και πάλι παρθένα. Από τις γυναίκες του δείγματος, το 81% ήταν μόνες, οι 23 δήλωσαν άθεες, οι 15 ήταν χριστιανές και 2 μουσουλμάνες.

Στην Αγγλία επιτρέπονται τέτοιου είδους επεμβάσεις, ακόμα και για ψυχολογικούς λόγους, οι ειδικοί δηλώνουν ωστόσο εντυπωσιασμένοι που οι γυναίκες καταφεύγουν ακόμα σε τέτοιες πρακτικές. Η δρ Naomi Crouch, εκπρόσωπος Τύπου του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, δήλωσε πως «υπάρχει μια έλλειψη αξιόπιστων δεδομένων για την κλινική αποτελεσματικότητα και τα ρίσκα τέτοιων επεμβάσεων και δεν υπάρχουν ιατρικοί λόγοι για να γίνονται τέτοιες εγχειρήσεις».

Και συνιστά μάλιστα στους γιατρούς να ενημερώνουν και να καθησυχάζουν τις γυναίκες, ερευνώντας ενδελεχώς γιατί θέλουν να υποβληθούν σε παρθενορραφές, αντί να προβαίνουν σε τέτοιου είδους εγχειρήσεις…

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.