Τα καλά της Κάρλας!

0
617 views

karla-flamingoΔεν πρόκειται για εικόνες από κάποιο τεύχος του «National Geographic», ούτε από εξωτική περιήγηση των φημισμένων ντοκιμαντέρ του «BBC». Εδώ, δίπλα μας είναι, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο του Βόλου και των όμορων περιοχών.

Φυσικά μιλάμε για την Κάρλα. Τη λίμνη, που καίτοι ακόμη δεν έχει πληρωθεί με νερό, αποτελεί ξανά έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της χώρας.

Τέτοιος ήταν και πριν μισό αιώνα. Όταν και είχαν καταμετρηθεί πάνω από 400.000 πουλιά, λίγο πριν αποξηρανθεί. Τώρα αναγεννάται. Μπορεί βέβαια να μην έχουν επιστρέψει πληθυσμοί αντίστοιχοι με εκείνους του παρελθόντος, η ζωή και η ομορφιά όμως, είναι ξανά εδώ, προδιαγράφοντας το μέλλον.

Πολλά είδη πουλιών, από ερωδιούς, γλάρους και πελεκάνους, μέχρι διαφόρων ειδών πάπιες, κορμοράνους και βουτηχτάρια, αλλά και μικρότερα, όπως αμπελουργοί και γαλιάντρες, ή αρπακτικά όπως γερακίνες και κιρκινέζια και φυσικά πελαργοί και φοινικόπτερα (φλαμίνγκο), πουλιά ενδημικά ή μεταναστευτικά, ζουν και αναπαράγονται στον υγρότοπο της Κάρλας.

Φλαμίνγκο, πελεκάνοι και διαφόρων ειδών πάπιες της φωτογραφίας με τα χρώματα και το εντυπωσιακό πέταγμά τους ταξιδεύουν τον παρατηρητή.

*φωτό: Βασίλης Αγοραστός

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια