Τέλος στους «περιφερόμενους» στις εφορίες βάζει η ΑΑΔΕ

Τέλος στους «περιφερόμενους» στις εφορίες βάζει η ΑΑΔΕ

Με ραντεβού θα πηγαίνουν πλέον στην εφορία οι φορολογούμενοι που καλούνται για έλεγχο.
Στα άμεσα σχέδια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

είναι η τήρηση ενός πρωτόκολλου επισκέψεων.

Στη βάση αυτή, κάθε ελεγχόμενος φορολογούμενος που θα επισκέπτεται την Εφορία θα «καταγράφεται». Ο έφορος θα γνωρίζει σε ποιο τμήμα πήγε, ποιον υπάλληλο – ελεγκτή είδε, ποια είναι η υπόθεσή του και τι στοιχεία προσκόμισε στις ελεγκτικές Αρχές.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής σύντομα θα δώσει οδηγίες στους εφόρους για το πρωτόκολλο των επισκέψεων που θα τηρείται γιατί, όπως λέει, «δεν θέλουμε περιφερόμενους στις εφορίες».

Παράλληλα, από την προαναφερόμενη καταγραφή θα προκύψουν και στοιχεία για το ποιες συναλλαγές απαιτούν την επίσκεψη των φορολογούμενων στην εφορία προκειμένου να μελετηθεί ο τρόπος για την αντιμετώπισή τους.

Σήμερα αυτές οι συναλλαγές έχουν να κάνουν με τις μεταβιβάσεις ακινήτων που διενεργούνται στα τμήματα Κεφαλαίου των εφοριών. Εκεί οι φορολογούμενοι που προχωρούν σε κάθε είδους μεταβίβαση ακινήτων πρέπει να υποβάλλουν χειρόγραφα τις σχετικές δηλώσεις.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.