Σχόλιο της εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη σε δηλώσεις γερμανού εκπροσώπου

0
403 views

xrisoveloni4«Είναι αρκούντως φιλότιμη, αν μη τι άλλο, η προσπάθεια του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ζάιμπερτ να ακυρώσει την εμφανή στήριξη του Προέδρου της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ στο ελληνικό αίτημα για την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων.

Ο κ. Ζάιμπερτ συνειδητά επιδίωξε να υποβαθμίσει ότι ο Πρόεδρος της Γερμανίας κ. Γκάουκ με τις δηλώσεις του στη Sueddeutsche Zeitung αναγνώρισε απόλυτα την ηθική και πολιτική βάση του ελληνικού αιτήματος για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων. Γιατί, επί της ουσίας – κι αυτό σηματοδοτεί τη βαρύτητα των δηλώσεών του – ο κ. Γκάουκ υιοθέτησε τη ρητά διατυπωμένη θέση της Ελληνικής κυβέρνησης ότι το ζήτημα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σε καμία περίπτωση δεν έχει κλείσει. Όσο και αν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ζάιμπερτ επιχείρησε να προβεί σε ανασκευή των δηλώσεων του Γερμανού Προέδρου, δεν τα κατάφερε.

Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, το δίκαιο του ελληνικού αιτήματος για την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων ούτε παραγράφεται, ούτε αναστέλλεται».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια