ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Κρατήστε τα μετρητά σας μην τα ξοδεύετε…

0
782 views

Με την λήξη της τραπεζικής αργίας την Δευτέρα 20/7/2015 ένα είναι το συμπέρασμα που βγαίνει τις τελευταίες ήμερες:» μην δίνετε μετρητά σε ανεξόφλητους λογαριασμούς,δάνεια,δόσεις εφορίας κ.α»Διότι τίποτα δεν είναι ασφαλές!
Και τα ερωτήματα που τίθενται είναι:

1) Εφόσον οι καταθέσεις είναι ασφαλείς γιατί τις τελευταίες εβδομάδες, από την επιβολή των capital controls και μετά αρκετοί δανειολήπτες που είχαν χρήματα στους λογαριασμούς τους προχωρούσαν σε εξόφληση των δανείων τους κάνοντας μεταφορές μέσω e-banking.

Ωστόσο οι τράπεζες δεν δέχονται  να γίνει αποπληρωμή δανείου με λεφτά που υπάρχουν μέσα στο τραπεζικό σύστημα. Δέχονται να γίνει αποπληρωμή μόνο αν τα λεφτά έρθουν από το εξωτερικό ή μόνο αν τα λεφτά πάνε «σπαρταριστά» στο γκισέ.

2) Γιατι το ΥΠΟΙΚ μας ενημερώνει ότι :
«Το καθεστώς των capital control παραμένει για να διαφυλαχθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, ωστόσο η Επιτροπή Εγκρίσεων Τραπεζικών Συναλλαγών συνεχίζει το έργο της, υπαγόμενη πλέον στην Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών. Παράλληλα, αποκεντρώθηκε το σύστημα ελέγχων και εγκρίσεων μέσω της δημιουργίας υποεπιτροπών στα τραπεζικά ιδρύματα, με στόχο την ταχύτερη επεξεργασία των αιτημάτων για συναλλαγές προς έγκριση»

ΠΗΓΗ

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια