Συνέχεια επισκέψεων της Μαρίνας Χρυσοβελώνη και του κλιμακίου των ΑΝΕΛ

0
404 views

xrisoveloni-agetΣυνεχίζουν τις περιοδείες οι υποψήφιοι βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαγνησίας λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.

Συγκεκριμένα η επικεφαλής του ψηφοδελτίου κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη συνοδευόμενη από τους υπόλοιπους συνυποψήφιους της, βρέθηκαν στις Βόρειες Σποράδες όπου εκεί επισκέφτηκαν τις Δημόσιες Υπηρεσίες των νησιών, τους κατά τόπους Δημάρχους και συνομίλησαν με τους κατοίκους για τα προβλήματα των νησιών μας.

Στην πορεία επισκέφτηκαν την εμπορική αγορά του Βόλου και της Ν. Ιωνίας ανταλλάσοντας απόψεις με τους επιχειρηματίες του κλάδου όπου επισημάνθηκε και από τις δυο πλευρές η δεινή κατάσταση που επικρατεί από το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων.
Επίσης επίσκεψη έγινε στα ΚΑΠΗ της Ν. Ιωνίας και του Βόλου όπου τα μέλη ήταν ένθερμα και ευχαρίστησαν την κ. Χρυσοβελώνη για όσα έχει κάνει για την εύρυθμη λειτουργία των ΚΑΠΗ και το έμπρακτο ενδιαφέρον της για την Τρίτη ηλικία.

Ακολούθησε συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα με τα διευθυντικά στελέχη της ΑΓΕΤ Ηρακλής αλλά και με το Σωματείο Εργαζομένων όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας της βιομηχανίας σε σχέση με την πόλη και την τοπική κοινωνία. Ανάλογη συνάντηση ακολούθησε με το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΒΕΤΑΜ.

Η κ. Χρυσοβελώνη παραβρέθηκε στον αγιασμό του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και ακολούθησε συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου σε εγκάρδιο κλίμα συζητήθηκαν τα θέματα του Πανεπιστημίου καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω αξιοποίησής του προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα τα κλιμάκια πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Σέσκλο, το Διμήνι, την Ζαγορά, την Σούρπη , τον Πτελεό, το Αχίλλειο, τον Αλμυρό, την Ευξεινούπολη, την Νέα Αγχίαλο, όπου είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους κατοίκους αλλά και τους αγρότες της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ όπου η κ. Χρυσοβελώνη μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Οι πραγματικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι, εκείνοι που ζουν από την πρωτογενή παραγωγή δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Με τη νέα συμφωνία, τούς δίνεται η δυνατότητα να περνούν τα έξοδά τους και το κόστος της παραγωγής τους στη φορολόγησή τους ώστε να μην πληρώσουν φόρο. Κι εδώ η συμβολή των ΑΝ.ΕΛΛ. ήταν σημαντική: Το πρώτο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η τεκμαρτή εργασία η οποία θα εκπίπτει της φορολόγησης. Αυτό σημαίνει ότι όσοι πράγματι εργάζονται ουσιαστικά θα απαλλάσσονται από φόρους. Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η δυνατότητα να κάνουν απόσβεση του φυτικού, ζωικού και μηχανικού εξοπλισμού. Τα έξοδα για την αγορά λιπασμάτων, πρώτων υλών και εξοπλισμού θα αφαιρούνται από τα έσοδα και δεν θα φορολογούνται. Σε ό,τι αφορά το ΦΠΑ, με τα βιβλία εσόδων και εξόδων τους δίνεται η δυνατότητα να τον παίρνουν πίσω. Και όσον αφορά τις εισφορές, θα είναι πλέον ανά στρέμμα. Δεν είναι δυνατό να πληρώνουν τις ίδιες εισφορές εκείνος που έχει 100 στρέμματα και ο άλλος που 2 στρέμματα. Επίσης, πετύχαμε τη διαγραφή του 50% του κεφαλαίου για τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια και αυτό όσον αφορά τα δάνεια των αγροτών, όχι τα δάνεια των συνεταιρισμών».

Την Πέμπτη η κ. Χρυσοβελώνη θα βρεθεί στην Αθήνα όπου θα συντονίσει την διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο, του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνου Καμμένου.

xrisoveloni-kapi

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια