Συνάντηση Δημ. Νασίκα με Μαρ. Χρυσοβελώνη – Συζήτηση για τα διόδια, την Κάρλα και την αξιολόγηση

0
429 views

nasikas-xrisoveloniΤην αναπληρώτρια Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ Βουλευτή Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στο δημαρχείο Ρήγα Φεραίου ο δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας. Στη συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Ρήγα Φεραίου Δημ. Παλληκάρης, Χρ. Παπαρούνας και Βαγγ. Παρσάς συζητήθηκαν το μείζον θέμα των διοδίων, το έργο της Κάρλας αλλά και άλλα ζητήματα που αφορούν στο

Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Κοινός τόπος στη συζήτηση που έγινε η ανάληψη πρωτοβουλιών έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο που θα διεκδικήσει δυναμικά την κατάργηση των διοδίων του Μοσχοχωρίου.

Ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας ενημέρωσε τη βουλευτή για το ομόφωνα ψήφισμα που εκδόθηκε από το δημοτικό συμβούλιο για την άμεση κατάργηση των διοδίων και ενημέρωση την κ. Χρυσοβελώνη και για τις άλλες επαφές που έχει η νέα δημοτική αρχή, τόσο με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή αλλά και με τους άλλους Δήμους που συμφωνούν ότι θα πρέπει τα διόδια να καταργηθούν.

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της να κατατεθεί τροπολογία για την κατάργηση των διοδίων την οποία όμως όπως είπε μέχρι στιγμής δεν έχει συνυπογράψει κανείς βουλευτής από όλη την υπόλοιπη Θεσσαλία και επέκρινε την τακτική του Υπουργείου Υποδομών που όπως είπε αδιαφορεί για τις επιπτώσεις που έχει η λειτουργία των διοδίων και οι φαραωνικές συμβάσεις παραχώρησης που έχουν υπογραφεί. Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου και η βουλευτής των ΑΝΕΛ συμφώνησαν ότι θα πρέπει άμεσα η δυναμική φωνή διεκδίκησης της κατάργησης των διοδίων να «ακουστεί» στο Υπουργείο Υποδομών για αυτό και προς την κατεύθυνση αυτή θα αναληφθεί πρωτοβουλία για να προγραμματιστεί συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοίδη στην οποία όλοι οι τοπικοί φορείς θα καταστήσουν σαφές ότι αποτελεί μονόδρομο η κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου.

Οι δύο πλευρές επίσης συζήτησαν αναλυτικά για το έργο της Κάρλας και την ανάγκη να ολοκληρωθούν όλα τα έργα χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Επίσης ο δήμαρχος ενημέρωσε την κ. Χρυσοβελώνη για τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής με την κ. Χρυσοβελώνη να εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της και την βούλησή της να συνδράμει μέσα από το κοινοβουλευτικό της έργο στο έργο της δημοτικής αρχής ενώ τέλος έγινε συζήτηση και για το θέμα της αξιολόγησης για το οποίο όπως είναι γνωστό σύσσωμος ο δημοσιουπαλληλικός κόσμος βρίσκεται σε διαρκή κινητοποίηση καταγγέλλοντας ότι ουσιαστικά μεθοδεύεται η απόλυση υπαλλήλων από τον Δημόσιο τομέα.
magnesianews

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια