Συμμετοχή της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, Μ. Χρυσοβελώνη για τα εργασιακά προβλήματα στην “ΒΙΣ”

0
544 views

xrisoveloniΤριμερής σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Μ. Τρίτη, στο Υπουργείο Εργασίας μετά από αίτημα του σωματείου εργαζομένων στην εταιρεία «ΒΙΣ» στο Βόλο για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την επιβολή νέου δυσμενούς εργασιακού καθεστώτος

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπηρεσιακός παράγοντας του Υπουργείου

Εργασίας κ. Αγραπιδάς και νομικός σύμβουλος, ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας «ΒΙΣ», ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου κ. Θαν. Παπαδημόπουλος, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων κ. Καλ. Γαλλιόπουλος, ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, μέλη του σωματείου εργαζομένων, της διοίκησης της εταιρείας και του Εργατικού Κέντρου, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ του νομού Μαγνησίας και η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, π. βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, από διετίας στο εργοστάσιο της «ΒΙΣ» στο Βόλο έχει επιβληθεί από την εταιρεία καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας με επίκληση της οικονομικής κρίσης ενώ 50 εργαζόμενοι από τους 190, βρίσκονται από τις 14 Νοεμβρίου του 2014 μέχρι σήμερα σε παρατεταμένη διαθεσιμότητα.

Στη σύσκεψη έγινε εκτενής συζήτηση, στην οποία οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα, ενώ τις θέσεις της εταιρείας εξέφρασαν από την πλευρά τους τα μέλη της διοίκησης.

Επισημάνθηκαν οι δυσμενείς συνέπειες που έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους η επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας και της παρατεταμένης διαθεσιμότητας και τονίστηκε η αναγκαιότητα επανόδου στο ομαλό εργασιακό καθεστώς. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίστηκε από τους βουλευτές του νομού και την εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κα Χρυσοβελώνη ότι προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης και τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς της είναι η αγαστή συνεργασία με τους εργαζόμενους.

Συμφωνήθηκε το αμέσως προσεχές διάστημα και μέσα σε ένα μήνα να ακολουθήσει ενδελεχής διαβούλευση ανάμεσα στους εργαζόμενους και τη διοίκηση της εταιρείας με στόχο να εξεταστεί η δυνατότητα βιώσιμης λύσης και η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα, αναμένεται και η νομοθετική πρωτοβουλία που έχει προαναγγείλει η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας για επαναφορά στο ομαλό εργασιακό καθεστώς, το οποίο θα τύχει εφαρμογής και για τους εργαζόμενους της εταιρείας «ΒΙΣ» στο Βόλο.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια