Τα κλειδιά των μαγαζιών τους θα συγκεντρώσουν οι επαγγελματίες εστίασης στον Βόλο και θα τα παραδώσουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Με αυτόν τον τρόπο αντιδρούν για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Σε μια έντονα συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, οι επιχειρηματίες της εστίασης στο Βόλο θα συγκεντρώσουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους και θα τα στείλουν στο Μέγαρο Μαξίμου για να τα παραλάβει, όπως λένε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Την ερχόμενη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στην πλατεία του Αγίου Νικολάου οι επαγγελματίες της εστίασης από τις 10 το πρωϊ μέχρι τη μια το μεσημέρι θα μετέχουν σε κινητοποίηση του Συλλόγου τους και θα παραδίδουν τα κλειδιά τους καθώς και μια υπεύθυνη δήλωση που θα υπογράφουν ως «πρώην επιχειρηματίες».

Σύμφωνα με όλους τους υπολογισμούς, τα μηνιαία έξοδα της μικρότερης επιχείρησης εστίασης, σε παύση λόγω πανδημίας, αγγίζουν τις 3.000 ευρώ. Χρήματα που οι ιδιοκτήτες πρέπει να αποδίδουν, για να ελπίσουν ότι θα μείνουν «ζωντανοί» μέχρι το πολυπόθητο άνοιγμα.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Συγκεκριμένα, το Φ.Π.Α Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, ανέρχεται στα 1.500 ευρώ, οι ασφαλιστικές εισφορές, είναι στα 330 ευρώ το μήνα, αν όχι και περισσότερα. Ο δημοτικός φόρος, είναι στα 40 ευρώ, το λογιστικό γραφείο στα 150 ευρώ, οι λογαριασμοί ρεύματος ενώ πρέπει να πληρωθούν οι τηλεπικοινωνίες, , πνευματικά δικαιώματα κ.α.

«Οι λογαριασμοί είναι πίσω απ’ την πόρτα, τα λουλούδια είναι απότιστα, αν χτυπήσει το τηλέφωνο μην το σηκώσετε», θα αναγράφει το ψήφισμα το οποίο θα κατατεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, μαζί με τα κλειδιά των επιχειρήσεων των καταστημάτων εστίασης.

Οι επιχειρηματίες της εστίασης έχουν υπερβεί τα όριά τους. Η πανδημία τούς κρατά κλειστούς από τις 2 Νοεμβρίου. Ο φόβος για πολλά λουκέτα έχει μετατραπεί σε βεβαιότητα.

Στη Λάρισα έχουν ξεκινήσει ήδη οι κινητοποιήσεις.
Στην πλατεία Ταχυδρομείου, έχει τοποθετηθεί κάδος όπου επαγγελματίες αφήνουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους – μάλιστα ένας εξ αυτών άφησε και λογαριασμό ΔΕΚΟ – στο πλαίσιο της κινητοποίησης που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Παράλληλα, αναγράφεται η φράση «κλειδιά για τον Άδωνι», μετά και από την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ότι θα έπαιρνε τα κλειδιά από όποιον εστιάτορα θα ήθελε να τα παραδώσει.

Φωτό: Από την κινητοποίηση της Λάρισας (Πηγή: larissanet.gr)

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.