Στο Φορέα Κάρλας ο Πουτσιάκας

0
11

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Πουτσιάκας, επισκέφτηκε τις νέες εγκαταστάσεις του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας (Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας- Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου), στα κανάλια Μαγνησίας. Εκεί συναντήθηκε με τον συντονιστή του φορέα Δρ. Παντελή Σιδηρόπουλο και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του φορέα, αλλά και για τις μελλοντικές προοπτικές του.

Από τον συντονιστή αναφέρθηκε ότι αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη το γεγονός ότι υπήρξε τροπολογία που δίνει, πλέον, τη δυνατότητα να υπογράφονται συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου τερματίζοντας με αυτό τον τρόπο την ομηρεία των εργαζομένων στους φορείς.

Αυτό όμως προϋποθέτει τη σύνταξη νέων κανονισμών λειτουργίας και περιγραμμάτων που, δυστυχώς, καθυστερούν σημαντικά. Επιπλέον έχει αυξηθεί υπερβολικά η περιοχή ευθύνης με αποτέλεσμα να μην επαρκεί το προσωπικό για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν.

Οι εργαζόμενοι στον φορέα έχουν επιτελέσει ένα εξαιρετικό, σε εύρος και ποιότητα έργο, παρά τις δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις που υπάρχουν. Καθυστέρηση υπάρχει στην αλλαγή του Δ.Σ που έπρεπε να είχε ήδη οριστεί εντός του προηγούμενου εξαμήνου, όπως και στην ενεργοποίηση των τομεακών και περιφερειακών έργων του ΕΣΠΑ.

Επίσης ένα μεγάλο ζήτημα, από τα σπουδαιότερα, είναι η ανυπαρξία φορέα για τη διανομή των αρδευτικών υδάτων που εμποδίζει την αρδευτική αξιοποίηση και τη συνακόλουθη υδατική ανανέωση που βελτιώνει την οικολογική κατάσταση.

Ο φορέας έχει στη διάθεσή του σημαντικότατα στοιχεία για την περιοχή ευθύνης του, τα οποία αποτελούν προϊόν μια μακροχρόνιας επιστημονικής εργασίας στο πεδίο, και είναι απαραίτητα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων στην περιοχή που θα έχουν  ιδιαίτερη θετική επίδραση.

Ο Νίκος Πουτσιάκας ανέφερε σχετικά: «Οι φορείς διαχείρισης αποτελούν, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ένα εξαιρετικό εργαλείο, τόσο για την προστασία των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας, όσο και για την εφαρμογή πολιτικών πράσινης οικονομίας στον οικοτουριστικό τομέα, στην ιδιοτυποποίηση τοπικών προϊόντων και την τοπικοποίηση της παραγωγής. Οι παραπάνω παρεμβάσεις συμβάλλουν στην διασφάλιση της αειφορικότητας και την επίτευξη μιας βιώσιμης ευημερίας και έχουν και θετική συνεισφορά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ζητήματα που βρίσκονται στον πυρήνα των αρχών και ιδεών της πολιτικής οικολογίας, όπως εκφράζεται από το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα στο οποίο συμμετέχουν οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.