Στον Εισαγγελέα στέλνει το ΑΣΕΠ το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του Ρήγα Φεραίου – Για παράνομες προσλήψεις

Στον Εισαγγελέα στέλνει το ΑΣΕΠ το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του Ρήγα Φεραίου – Για παράνομες προσλήψεις

Την άσκηση ποινικής δίωξης των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ρήγα Φεραίου ζητά το ΑΣΕΠ από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών του Βόλου, μετά από καταγγελία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Χαράλαμπου Πάσχου.

Η καταγγελία κάνει αναφορά σε έντεκα προσλήψεις που χαρακτηρίζονται παράνομες, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Το ΑΣΕΠ δέχτηκε καταγγελία για τις προσλήψεις και διατάχθηκε έλεγχος από επιθεωρητή του, ο οποίος εκτός από τις ποινικές διώξεις ζητεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση την παραπομπή των μελών του διοικητικού συμβουλίου στο πειθαρχικό για παράβαση καθήκοντος από κοινού.

Ο Επιθεωρητής του ΑΣΕΠ έλαβε εντολή στις 3 Οκτωβρίου του 2017 για να διενεργήσει έλεγχο στον Δήμο Ρήγα Φεραίου από τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ.

Ο έλεγχος αφορούσε στη νομιμότητα της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου.

Ο επιθεωρητής του ΑΣΕΠ χαρακτηρίζει «παρανομία την πρόσληψη προσωπικού με διαγωνιστικές διαδικασίες εκτός πλαισίου». Στην απόφαση πρόσληψης έντεκα ατόμων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι προσλήψεις τεσσάρων δασκάλων, τριών φιλολόγων, ενός καθηγητή πληροφορικής και ενός μουσικού και τονίζουν πως την ευθύνη φέρει το διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου, οι οποίοι υπερψήφισαν την απόφαση και τους όρους ανακοίνωσης των θέσεων.

Χαρακτηρίζεται παράνομη η μοριοδότηση των κριτηρίων των υποψηφίων για τις προσλήψεις 18 προσώπων και σημειώνεται ότι τελικά προσλήφθηκαν 11, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2017-2018».

Η έκθεση που υπογράφεται από τον επιθεωρητή, Γιώργο Μπαροδήμο, αναφέρει πως με τη συμπεριφορά τους τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου «τέλεσαν α)το έγκλημα της παράβασης καθήκοντος από κοινού για το οποίο πρέπει να ασκηθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα Βόλου η προσήκουσα  κατ’ αυτών ποινική δίωξη και β)το πειθαρχικό αδίκημα της μη εκτελέσεως του υπηρεσιακού τους καθήκοντος, το οποίο τους επέβαλλε την τήρηση των διατάξεων του Νόμου».

Όπως τονίζεται πρέπει να παραπεμφθούν από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης στο αρμόδιο Πειθαρχικό. Η έκθεση κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου, στον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, στον Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και στον Υπουργό Εσωτερικών.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.