Στον Βόλο σήμερα η εικόνα της Παναγίας Σουμελά

Στον Βόλο σήμερα η εικόνα της Παναγίας Σουμελά

Ιστορικό γεγονός για την Τοπική μας Εκκλησία συνιστά η έλευση στην πόλη μας της θαυματουργού Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά, της προστάτιδας και εφόρου του Ποντιακού Ελληνισμού, που φυλάσσεται στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα, στο όρος Βέρμιο, της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Όπως έγινε γνωστό από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, «την σεπτή Εικόνα της Παναγίας της Σουμελά θα κομίσει σήμερα Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, στις 5.30μ.μ., στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμων και θα την υποδεχθεί ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του φιλάγιου λαού της Μητροπόλεώς μας.

Μετά την υποδοχή, θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβ. κ. Παντελεήμονος, συγχοροστατούντος του Σεβ. κ. Ιγνατίου, μετά τον οποίο, στις 9μ.μ., θα τελεστεί το Μικρό Απόδειπνο.

Από την επομένη, Τρίτη 6/11 έως το Σάββατο 10/11 2018, θα τελείται καθημερινά Όρθρος και Θεία Λειτουργία από τις 7.30-9.30π.μ.. Στις 11π.μ. θα ψάλλεται Ιερά Παράκληση προς την Παναγία Σουμελά, στις 6μ.μ. Εσπερινός καί οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και στις 9μ.μ. Μικρό Απόδειπνο.
Την Τετάρτη 7/11, στις 8.30μ.μ., θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή τής Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Την Κυριακή 11/11, θα τελεσθεί ο Όρθρος καί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, μετά Θείου Κηρύγματος και στις 11.30 θα ψαλεί η τελευταία Ιερά Παράκληση προς τήν Παναγία Σουμελά, μετά την οποία η Ιερά Εικόνα θα αναχωρήσει για να ενθρονισθεί και πάλι στην περίπυστη και ιστορική Θεομητορική της καθέδρα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της Ιεράς Εικόνος, ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου θα παραμένει ανοικτός, από τις 7π.μ. έως τις 10μ.μ. Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών, επί τη ελεύσει και παραμονή της Παναγίας Σουμελά στον Βόλο, δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Αναζήτηση

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο Σύνδεση

Τηλέφωνα Επικοινωνίας