Στην δικαιοσύνη για τα Σφαγεία ο Αχ. Μπέος – Κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά

0
370 views

beosΣτην δικαιοσύνη οδηγείται από τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο το θέμα των Σφαγείων. Ο κ. Μπέος κατέθεσε σήμερα το πρωί μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα καθώς και φάκελο με όλα τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου με αφορμή τον απολογισμό των οικονομικών στοιχείων και των όσων παρέλαβε από την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Η μηνυτήρια αναφορά

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΒΟΛΟΥ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ του Νικολάου, Δημάρχου Βόλου, κατοίκου Βόλου, Πλ. Ρήγα Φεραίου – Δημαρχείο.

********************************

Αξιότιμε κε Εισαγγελεύ

Καταθέτω ενώπιόν Σας την παρούσα με τα προσκομιζόμενα έγγραφα και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Την 25/5/2014 εξελέγην Δήμαρχος Βόλου έχοντας υποσχεθεί στο λαό της πόλης να εργαστώ σκληρά από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου, ώστε και έργο να γίνει που να αλλάζει την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και ξεκαθάρισμα της «βρωμιάς» που όλοι ήξεραν ότι είχε συσσωρευθεί τα τελευταία χρόνια στα γραφεία πολλών διοικούντων.

Πράγματι από την επόμενη κιόλας ημέρα ζήτησα, όπως είχα κατά νόμο δικαίωμα, να μου δοθεί γραφείο και κατά το δυνατόν πλήρης ενημέρωση πεπραγμένων. Όλο αυτό το διάστημα των τριών μηνών που μεσολάβησαν από της εκλογής μου μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων μου, εγώ και οι λοιποί εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι εργαστήκαμε νυχθημερόν, ώστε να ενημερωθούμε και να προετοιμαστούμε.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και προετοιμασίας τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι αιρετοί που επελέγησαν από εμένα για την ανάληψη θέσεων, ασχοληθήκαμε και διερευνήσαμε κάθε υπηρεσία του Δήμου, των Οργανισμών του, της Κοινωφελούς Επιχείρησης, καθώς βέβαια και των Ανωνύμων Εταιρειών που του ανήκουν. Στο Δήμο, όπως πιθανόν να γνωρίζετε, ανήκει και η εταιρεία «ΣΦΑΓΕΙΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε.». Στην εταιρεία αυτή επελέγη από εμένα να τοποθετηθεί ως Πρόεδρος (με τη σύμφωνη γνώμη φυσικά του Δημοτικού Συμβουλίου) ο κος Χρήστος Στεφόπουλος, ο οποίος καθ όλη τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου ενημερωνόταν μαζί με εμένα για τα οικονομικά και διοικητικά στοιχεία της ως άνω εταιρείας.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου μας είναι λυπηρά, σκανδαλώδη και μας αναγκάζουν φυσικά να Σας τα εκθέσουμε, καθώς είναι προφανές ότι έχουν λάβει χώρα σωρεία παρανομιών που έβλαψαν και βλάπτουν το Δήμο και το δημοτικό χρήμα, που ανήκει στους πολίτες του.

Συγκεκριμένα:

To 2001 συστάθηκε Ανώνυμη Πολυμετοχική Εταιρεία με σκοπό την εκμετάλλευση και λειτουργεία των σφαγείων με την επωνυμία ΣΦΑΓΕΙΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε. και στη συνέχεια το Σεπτέμβριο του 2012 τα ΣΦΑΓΕΙΑ Α.Ε ανατέθηκαν με διαγωνισμό στη Π.ΚΑΡΕΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑΣ Ε.Ε..Ενώ η λειτουργία και η εκμετάλλευση των Σφαγείων που ανήκουν στο Δήμο Βόλου έχουν με διαγωνισμό ανατεθεί σε ιδιώτη, φορτηγά αυτοκίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου, ανήκοντα στο Τμήμα Καθαριότητας, φέρονται να έχουν παραχωρηθεί – χαριστεί παρανόμως αρχικά στα ΣΦΑΓΕΙΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε. και έπειτα στη Π.ΚΑΡΕΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε., η δε τύχη τους αναζητείται. Το δε πετρέλαιο κίνησης των οχημάτων σύμφωνα με πληροφορίες το προμηθεύονταν από αντλίες του Δήμου Βόλου.

Ο λογαριασμός υδροδότησης των σφαγείων συνεχίζει παρανόμως όλα αυτά τα χρόνια να εκδίδεται επ’ ονόματι του Δήμου Βόλου, ενώ το υδρόμετρο παροχής όφειλε να έιναι στο όνομα της επιχειρήσης ΣΦΑΓΕΙΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε.. και στη συνέχεια στην ιδιωτική εταιρεία, η οποία είναι προφανές ότι θα έπρεπε να εξοφλεί τους μηνιαίους λογαριασμούς για την κατανάλωση νερού που κάνει. Μάλιστα σε προσκομιζόμενο λογαριασμό ύδρευσης, θα δείτε ότι υπάρχει εγγραφή και υπογραφή εκ μέρους της ΔΕΥΑΜΒ αλλά και των ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΒΟΛΟΥ Α.Ε.που δηλώνει ρητά ότι αποδέχεται τη χρέωση (!!!) ωφελώντας προφανέστατα την ιδιωτική εταιρεία, εφόσον αναδέχεται και αναγνωρίζει δικό της χρέος ως δημοτικό και ζημιώνοντας αντίστοιχα τον Δήμο, αφού αποδέχονται να καταβάλλουν δημοτικό χρήμα για να εξοφληθεί η κατανάλωση νερού ενός ιδιώτη.

Ανάλογο αίσχος υπάρχει και στην ηλεκτροδότηση των σφαγείων, αφού και πάλι ο λογαριασμός εκδίδεται και βαραίνει τον Δήμο και όχι την ιδιωτική εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα σφαγεία και κάνει την κατανάλωση του ρεύματος, μόνο που σε αυτήν την περίπτωση συμβαίνουν και χειρότερα. Από τις παροχές ηλεκτρικού ρεύματος των σφαγείων, γίνεται επί χρόνια και χωρίς ουδείς αρμόδιος να παρεμβαίνει, μόνιμα ρευματοκλοπή,αφού ανακαλύψαμε ότι από το ρεύμα των σφαγείων ηλεκτροδοτείται παράνομα ένας ολόκληρος καταυλισμός Ρομά!.Τα παραπάνω ελάμβαναν χώρα με τη σιωπηρή ανοχή και συγκάληψη των αρμοδίων αρχών του Δήμου με προφανή σκόπο ψηφοθηρικά ανταλλάγματα σύμφωνα με καταγγελίες των ΡΟΜΑ, Ενώ ο κάθε πολίτης αυτού του Δήμου χρεώνεται, ως είναι λογικό και νόμιμο, για την παροχή ρεύματος στο σπίτι και την επιχείρησή του και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να μείνει χωρίς ρεύμα ακόμα και για οφειλές 300 ευρώ, εδώ η μεν ΣΦΑΓΕΙΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε.και στη συνέχεια η Π.ΚΑΡΕΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. ιδιωτική εταιρεία – μισθώτρια του χώρου ουδεμία χρέωση υφίσταται για τις καταναλώσεις της, μια ολόκληρη δε ομάδα πολιτών ηλεκτροδοτείται δωρεάν.Επί προσθέτως έαν η παροχή του ρεύματος ανήκει στο Δήμο Βόλου στο λογαριασμό παροχής ρεύματος δεν συμπεριλαμβάνονται δημοτικά τέλη και δημοτικός φόρος. Η συγκεκριμένη έκταση δεκαοχτώ (18) στρεμμάτων περιλαμβάνει κτίσματα δυόμιση χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων (2.500 τμ.) περίπου για τα οποία τα δημοτικά τέλη και ο δημοτικός φόρος ανέρχεται στο ποσό των επτα χιλιάδων διακοσίων ευρω (7.200) περίπου ετησίως, όπως προκύπτει άλλωστε από σχετικό έγγραφο της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσίων του τμήματος δημοτικών προσόδων του Δήμου Βόλου.

Περαιτέρω, θα πρέπει επίσης να ελεχθεί με ποιο τρόπο μηχανήματα και εξαρτήματα τεράστιας αξίας, ιδιοκτησίας της «ΣΦΑΓΕΙΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε.» και κατά συνέπεια του Δήμου Βόλου, εκμισθώθηκαν και παραδόθηκαν προς χρήση μαζί με το χώρο, χωρίς να καταγραφούνε στη σύμβαση μισθώσεως ή σε παράρτημά της, με αποτέλεσμα να αγνοείται η τύχη τους, με την ανάλογη ζημία στην περιουσία της δημοτικής αυτής εταιρείας.

Σε αναφορά του Π.Καρέλα στο τοπικό τύπο και ποιό συγκεκριμμένα στη εφημερίδα <<ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ>> της 01/10/2014 σημερινό ιδιοκτήτη της επιχείρησης η οποία εκμεταλλεύεται τα ΣΦΑΓΕΙΑ ΒΟΛΟΥ, αναφέρεται “πάρτι” παρανομιών που λάμβανανε χώρα διαχρονικά στα ΣΦΑΓΕΙΑ ΒΟΛΟΥ.

Γίνεται αντιληπτό ότι προκύπτει σκάνδαλο διασπάθισης δημοτικού χρήματος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, το οποίο φυσικά η παρούσα Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος δεν μπορούμε να αποκρύψουμε από τους πολίτες και τη Δικαιοσύνη.

Βόλος 03/10/2014

Ο αναφέρων

Αχιλλέας Μπέος

Δήμαρχος Βόλου

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια