Στα έργα της Λίμνης Κάρλα κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στα έργα της Λίμνης Κάρλα κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στα πλαίσια των Τεχνικών Συναντήσεων, που προβλέπονται να γίνονται κάθε χρόνο, με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια στελέχη των Υπουργείων και τα Στελέχη του Ε.Π Θεσσαλίας-Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης , για την πορεία του Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020, πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Ιουνίου, η προγραμματισμένη συνάντηση στη Λάρισα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η ατζέντα των θεμάτων ήταν:
1. Παρουσίαση της υποβληθείσας Ετήσιας Έκθεσης 2017 του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Δυσκολίες και προβλήματα υλοποίησης.
2. Πορεία υλοποίησης του Ε.Π. / ενέργειες επιτάχυνσης/ προβλέψεις δαπανών
3. Πορεία επίτευξης στόχων Πλαισίου Επίδοσης – Επανεξέταση και προτάσεις αντιμετώπισης.
4. Απαιτήσεις και ανάγκες αναθεώρησης εντός του 2018 και παρουσίαση της πρότασης του Επιχειρησιακού Προγράμματος
5. Ευρήματα – συμπεράσματα Αξιολόγησης που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στο πλαίσιο της αναθεώρησης.
6. Πρόγραμμα και αποτελέσματα Επαληθεύσεων – Μέτρα για την καταπολέμηση της απάτης
7. Δημοσιότητα

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι : εκ μέρους της ΕΕ Jiri Svarc – Επικεφαλής της Μονάδας για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο –ΕΚΤ για την Ελλάδα και Κύπρο, η κα Ρήγα Βάσω Στέλεχος στην ίδια Μονάδα και ο κος Σολομωνίδης Γιάννης από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ. Στελέχη των Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης ΕΣΠΑ, του Υπ. Οικονομίας – ΕΥΣΑΑ, Αρχή Πιστοποίησης, ΕΥΣΕ, ΕΥΣΕΚΤ και οι Πρ/νοι και τα Στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Για μια ακόμα φορά αναδείχθηκε η ικανοποιητική πορεία του ΠΕΠ, στο πλαίσιο των απαιτήσεων Συστήματος Διαχείρισης και Στόχων Επίτευξης που έχουν τεθεί. Τα έργα που υλοποιούνται στον τομέα των μεταφορών – οδικά και σιδηροδρομικά -, του περιβάλλοντος – υδρεύσεις, αποχετεύσεις κ.α.- της Πρόνοιας και Κοινωνικής συνοχής, της Υγείας και άλλων τομέων , κρίνονται σημαντικά τόσο για το ίδιο το Πρόγραμμα και στόχους του, όσο και για την Θεσσαλία και πολίτες.

Ο σχεδιασμός της Υπηρεσίας Διαχείρισης για περαιτέρω ενεργοποίηση του ΠΕΠ και τα επιμέρους βήματα και ενέργειες για κάθε Τομέα του Προγράμματος που συζητήθηκαν στη Συνάντηση, στο πλαίσιο και της 2ης Αναθεώρησης που σχεδιάζεται στα Προγράμματα του ΕΣΠΑ την τρέχουσα περίοδο, δίνουν ώθηση στο Πρόγραμμα, ενεργοποιώντας νέους τομείς όπως είναι η Επιχειρηματικότητα, η Κοινωνική Οικονομία, η Διαχείριση Απορριμμάτων, η ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων κ.α.
Με προγραμματισμό , σχεδιασμό και συνεργασίες, αναπτύσσουμε το ΠΕΠ και στηρίζουμε την ανάπτυξη της περιφέρειάς μας.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής της Προγραμματισμένης συνάντησης, πραγματοποιήθηκαν και επισκέψεις σε έργα που χρηματοδοτεί η το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα και στο Βόλο, παρουσία και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κου Αγοραστού Κων/νου.

Τα έργα με Φορέα Υλοποίησης τη Δ/νσης Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας που ολοκληρώνουν/σαν τον εξωτερικό δακτύλιο της Πόλης ΛΑΡΙΣΑΣ :
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ (Β΄ ΓΕΦΥΡΑ ΠΗΝΕΙΟΥ – ΚΟΜΒΟΣ ΟΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ) ΕΣΠΑ 2007-2013
ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΡΙΣΑΣ : ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ Β’ ΓΕΦΥΡΑ ΠΗΝΕΙΟΥ (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.) ΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΣΠΑ 2007-2013
ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ, ΤΕΧΝΙΚΟΥ Τ1 & ΟΔΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ) ΕΡΓΟ PHASING ΕΣΠΑ 2007-2013 και 2014-2020
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΠΑΛΑΙΑ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΔΙΓΕΝΗ Χ.Θ. 5+700 ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ Χ.Θ. 6+630) ΕΣΠΑ 2007-2013 ΕΣΠΑ 2007-2013
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ Ι.Κ. ΒΟΛΟΥ (Χ.Θ. 7+115) ΕΩΣ Ι.Κ. ΑΓΙΑΣ (Χ.Θ. 8+110) ΕΣΠΑ 2014-2020
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ Χ.Θ. 3+330 ΕΩΣ Χ.Θ. 5+690 ΕΣΠΑ 2014-2020
Επίσης στη Λάρισα επισκέφτηκαν την Τοπική Μονάδα Υγείας – Το.Μ.Υ. Αγ. Γεωργίου Λάρισας που λειτουργεί η 5η ΥΠΕ, με χρηματοδότηση από το ΕΠ ΜΔΤ 2014-2020.

ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ:
«ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ» και το παράρτημα ROMA στο Αλιβέρι
ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – Κ.Η.Φ.Η. ΒΟΛΟΥ
Αναβάθμιση Υποδομών Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ – ΠΙΛΟΤΟΣ
ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Και στο τέλος έγινε μια μικρή περιήγηση την περιοχή παρέμβασης του εγκεκριμένου Ολοκληρωμένου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης – Β.Α.Α. Βόλου και τα προς ένταξη έργα/δράσεις του ΕΤΠΑ και ΕΚΤ- (ήδη ενταγμένο το «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ,ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (JOB CENTER) ΒΟΛΟΥ»
Τέλος το Κλιμάκιο της ΕΕ, περιηγήθηκε στα έργα της Λίμνης Κάρλα το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο της Ευρώπης που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2007-2013

Πηγή: e-thessalia.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.