Σπόροι κάνναβης. Το πρώτο κατάστημα στη Θεσσαλία

Σπόροι κάνναβης. Το πρώτο κατάστημα στη Θεσσαλία

Η καλλιέργεια κάνναβης για Ιατρικούς ή εξαγωγικούς σκοπούς είναι νόμιμη εδώ και λίγο καιρό στη χώρα μας και μάλιστα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις κυρίως από ξένους. 

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο «εγκρίνεται ενιαία η παραγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, προμήθεια των πρώτων υλών και ουσιών των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2% καθώς και η εγκατάσταση και λειτουργία μεταποιητικής μονάδας επεξεργασίας και παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης με αποκλειστικό σκοπό είτε την προμήθεια του κρατικού μονοπωλίου και την διάθεσή τους για ιατρικούς σκοπούς, είτε την εξαγωγή τους”. 

Στη Λάρισα, στην οδό Ηπείρου, έκανε ήδη την εμφάνισή του το πρώτο κατάστημα που πουλάει σπόρους κάνναβης για …συλλέκτες και νόμιμη καλλιέργεια. Ονομάζεται “Σποράδικο.gr” και είναι το τρίτο κατά σειρά της ίδιας εταιρείας μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Στο κατάστημα υπάρχουν διάφορες ποικιλίες σπόρων για όλα τα γούστα, με το προσωπικό να είναι πρόθυμο να παράσχει κάθε πληροφορία για τους σπόρους, με οδηγίες καλλιέργειας και πληροφορίες για τα φυτά που θα βγάλουν.

Κάποιοι σπόροι κάνναβης χρησιμοποιούνται ακόμα και στη μαγειρική καθώς μία από τις σημαντικές ιδιότητές τους είναι η περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά, ενώ μπορούν να προστεθούν, σε δοσολογία 10-20γρ. ημερησίως, σε σαλάτες, δημητριακά, ή ακόμα και στο γιαούρτι.

Πάντως, στην Ελλάδα και σχεδόν παντού στον κόσμο, την κάνναβη ελάχιστοι την τρώνε και σχεδόν όλοι την προορίζουν για κάπνισμα. Είναι ο γνωστός “μπάφος” ή “τσιγαριλίκι” που διακινείται παρανόμως συντηρώντας μια τεράστια παραοικονομία αρκετών δισ. ευρώ.

Οι πρώτες εκτιμήσεις, μετά την νομιμοποίηση του φυτού στη χώρα μας, συγκλίνουν στην άποψη ότι η νόμιμη καλλιέργεια της κάνναβης στην Ελλάδα θα περιοριστεί κατά βάση σε μεγάλες εξειδικευμένες επιχειρήσεις, οι οποίες θα διαθέτουν εξασφαλισμένα συμβόλαια με πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες για την διοχέτευση του προϊόντος.

Θεωρείται, όμως, πιθανό ένα μέρος της σοδειάς από κάποιους παραγωγούς θα έχει διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά και θα προωθούνται στην αγορά για άλλες χρήσεις…

Φυτό κάνναβης με την επιστημονική ονομασία …amnesia. O σπόρος πωλείται στο κατάστημα της Λάρισας

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.