Σκεπτόμενος ορθά

0
84

Όποιος προσπαθήσει να αλλάξει τον κόσμο γύρω του, το μόνο που θα καταφέρει είναι να σπάσει τα μούτρα του. Δεν αλλάζει ένας κόσμος που δεν θέλει να αλλάξει…”, σοφή κουβέντα θα μου πείτε!!!
Περνούν τα λεπτά και οι σκέψεις μου δεν με βοηθούν για να τελειώσω τούτο το μικρό σημείωμα…

Η ώρα περνάει και στέκομαι απέναντι στον υπολογιστή μου προσπαθώντας να γράψω για όσα συμβαίνουν στο κοινωνικό-πολιτικό “παρασκήνιο” μας…
Και όπως πάντα αισθάνομαι πως ότι και να γράψεις δεν έχει καμία αξία. Κανένας δεν συγκινείται και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει…

Είναι ότι ήθελα να κάνω ένα διάλειμμα από τα συνηθισμένα… Από την Κυβέρνηση, τα διεθνή, τα τοπικά, το Δήμο, την Περιφέρεια, τα Νοσοκομεία, την πολιτική και την μικροπολιτική, τους παράγοντες και τους παραγοντίσκους…

Φυσικά, αυτοί που καταδίκασαν την Κάρλα και ολόκληρη την περιοχή σε “αναπτυξιακό” θάνατο, με αποφάσεις που δεν έλαβαν και ενέργειες που δεν έκαναν, μέχρι σήμερα, δεν πρόκειται ποτέ να λογοδοτήσουν, όπως δεν έχει λογοδοτήσει ποτέ κανείς για όσα έχουν γίνει σε βάρος των χωριών γύρω από την λίμνη και του μέλλοντός της.

Θα το επαναλαμβάνουμε μέχρι τελικής πτώσεως…

Τους Ιθαγενείς δεν θα μπορούμε πλέον για πολύ ακόμη να τους ξεγελάμε με χάντρες!
Όμως πώς να γίνει όταν αυτοί θέλουν να διαφεντεύουν τις ζωές μας…
Και να ορίζουν τις τύχες των ανθρώπων…
Είναι οι έχοντες λίγη εξουσία που μπορούν να νιώθουν αυτοκράτορες!

Οι μικρότητες που απορρέουν από αυτή τη παρακμιακή νοοτροπία έχουν οδηγήσει την περιοχή σε τέλμα. Ακούγονται διαρκώς φωνές που δεν λένε τίποτα.

Όσοι είναι φύσει ευγενείς κατατάσσονται αμέσως στην κατηγορία του ανίκανου. Όσοι αποφασίζουν να διαπεράσουν το όριο π.χ. της κομματικής ή κοινωνικής τους θέσης και να δοκιμάσουν μια διαφορετική οπτική, καταδικάζονται να καθυβρίζονται από ανθρώπους που συνήθισαν σε ένα συγκεκριμένο μαντρί, από όπου το μόνο που βλέπουν είναι ο φράχτης.

Αυτοί ακριβώς θα επιτεθούν σε όποιον ρίξει μια ματιά πάνω από το όριο, έστω από απλή περιέργεια για να αντικρίσει μια εικόνα διαφορετική.

Η ώρα περνάει και εγώ βασανίζω ακόμη τούτο το σημείωμα…

Είναι που θέλω να γράψω κάτι διαφορετικό, για κάποιους άλλους ανθρώπους που ξέρουν να δουλεύουν χωρίς να έχουν επιδιώξει ποτέ την προβολή, αλλά φοβάμαι πως ότι και να γράψω θα τους απογοητεύσω…

Δανείζομαι λοιπόν μία φράση και μην την ψάξετε σε βιβλία, γιατί δεν ανήκει σε συγγραφέα…
Μ΄αυτή κάνουμε τον επίλογο… “γύρω από τους ξεχωριστούς ανθρώπους υπάρχουν πάντα μετριότητες οι οποίες για να αναδειχθούν πρέπει να ψαλιδίσουν αυτούς που αξίζουν…”

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθροΠως θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται Παιδικοί Σταθμοί και ΚΔΑΠ (ΦΕΚ)
Επόμενο άρθροΤα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 24 Απριλίου
Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαρανταπεντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.