Σε Βελεστίνο, Ριζόμυλο, Ανατολικό Πήλιο βρέθηκε ο κ. Γ. Καλτσογιάννης

0
1.155 views

kaltsogiannisΔράσεις για τους κατοίκους των χωριών της Μαγνησίας 
Συναντήσεις σε Εφορία, Τελωνείο, Υγειονομικό, Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Συνεχείς επαφές με κατοίκους και φορείς σε περιοχές των Δήμων Ζαγοράς-Μουρεσίου και του Ρήγα Φεραίου πραγματοποίησε χθες Σάββατο και σήμερα Κυριακή ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Καλτσογιάννης ο οποίος έστειλε το μήνυμα της συστράτευσης ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, προκειμένου οι θυσίες των Ελλήνων να μην πάνε χαμένες.

Ο κ. Καλτσογιάννης επισκέφθηκε όλα τα χωριά του Ανατολικού Πηλίου, όπως Ξουρίχτι, Τσαγκαράδα, Μούρεσι, Ανήλιο, Κισσό, Μακρυράχη, Ζαγορά, Πουρί έχοντας συναντήσεις με κατοίκους και εκπροσώπους φορέων, αντιδημάρχους, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου δημοτικούς συμβούλους, ενώ παρευρέθηκε και στην εκδήλωση κοπής πίτας του πολιτιστικού συλλόγου στο Πουρί.

Ο ίδιος έτυχε της θερμής υποδοχής των πολιτών που με ενδιαφέρον άκουγαν τις προτάσεις του για την ανάκαμψη της περιοχής. Μάλιστα στις συζητήσεις του υπογράμμισε την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι των χωριών για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες δίνοντας ιδιαίτερα έμφαση στον πρωτογενή τομέα, αλλά και στον τουρισμό, καθώς το Ανατολικό Πήλιο είναι πολύ γνωστό για τα πανέμορφα τουριστικά του θέρετρα.

Ο κ. Καλτσογιάννης τόνισε ότι άμεσος στόχος είναι η ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση του οδικού δικτύου, η παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου, η κατασκευή περιφερειακού δρόμου και κλειστού Γυμναστηρίου στη Ζαγορά, η δημιουργία κλειστών κυκλωμάτων άρδευσης, η ακόμη μεγαλύτερη ανάδειξη του τουριστικού και πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής.
«Δουλεύουμε για την αναβάθμιση των υποδομών και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για να φέρουμε θέσεις εργασίας στην περιοχή» τόνισε και πρόσθεσε πως «η συνεργασία μας με τους τοπικούς φορείς είναι άριστη».

Στο Βελεστίνο 

Σήμερα το πρωί ο κ. Καλτσογιάννης μετέβη στο Ριζόμυλο, όπου πανηγύριζε ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου και στη συνέχεια βρέθηκε στο Βελεστίνο, όπου μίλησε σε κατοίκους και φορείς της περιοχής. Παράλληλα επισκέφθηκε και άλλες περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου έχοντας επικοινωνία με τους κατοίκους, δημοτικούς συμβούλους, αντιδημάρχους, εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων.
Ο κ. Καλτσογιάννης αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ μέσα από το οποίο είναι σε υλοποίηση πολλά έργα, όπως το ΕΠΑΛ Βελεστίνου, το περιφερειακό ιατρείο Καναλίων, η αναστήλωση του Ι.Ν.. Αγίου Νικολάου, ενός πολύ σπουδαίου βυζαντινού μνημείου, ενώ ανέφερε και την εξέλιξη των εργασιών στη λίμνη Κάρλα από την οποία η περιοχή θα βοηθηθεί σε μεγάλο βαθμό.  Ακόμη τόνισε το ζήτημα του υδρευτικού για το Στεφανοβίκειο και ανέφερε τη στήριξη που θα πρέπει να έχουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι καθώς και οι αλιείς του Δήμου ευρύτερα.
«Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, η ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου, έχουν μεγάλη ιστορία και ένα τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα. Διαθέτουν όμως και πλούσιο μέλλον. Και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε καθημερινά σε συνεργασία τόσο με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όσο και την τωρινή, για να υλοποιηθούν πολύ σημαντικά έργα για τον τόπο. Άλλωστε για την περιοχή αυτή έχουν εξασφαλιστεί πολλά εκατομμύρια ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ που θα την τονώσουν οικονομικά και αναπτυξιακά».
Συμπλήρωσε πως «μέσα από την θητεία τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχω αποδείξει πως τιμώ τον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι των χωριών. Και θα βρίσκομαι στο πλευρό τους κάθε στιγμή για να έχουν το γιατρό και τον εκπαιδευτικό, να έχουν άνετη οδική πρόσβαση και να μπορούν να μένουν εκεί έχοντας μια καλή ποιότητα ζωής, για να δουν τον τόπο τους να εξελίσσεται μέσα από σημαντικά έργα υποδομής. Έτσι οι περιοχές αυτές θα μείνουν ζωντανές».

Σε Εφορία, Τελωνείο, Υγειονομικό, Διεύθυνση Συγκοινωνιών

Στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας ο κ. Καλτσογιάννης επισκέφθηκε την Εφορία Νέας Ιωνίας, το Τελωνείο, το Υγειονομικό, τη Διεύθυνση Μεταφορών.
Ο κ. Καλτσογιάννης τόνισε την προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι και τα στελέχη των τοπικών υπηρεσιών, ώστε το Κράτος να λειτουργεί ομαλά και οι πολίτες να εξυπηρετούνται.
«Συζήτησα τόσο με τους διευθυντές και με τους προϊσταμένους όσο και με τους εργαζόμενους και τους ενθάρρυνα να συνεχίσουν την αξιόλογη προσπάθειά τους. Γιατί παρά τις μειώσεις σε προσωπικό και στις αποδοχές τους, στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, ώστε το Κράτος να έχει έσοδα, να παρέχει ασφάλεια στους δρόμους, να θωρακίζει τη δημόσια υγεία, να εξασφαλίζει τον ουσιαστικό έλεγχο των προϊόντων που εισέρχονται στην αγορά. Και με τα δημοσιονομικά της χώρας να έχουν βελτιωθεί, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι θα γίνουν οι αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις και θα αγωνιστούμε γι’ αυτό».

Σε Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ κ. Δημήτρη Κολυνδρίνη συναντήθηκε σε πολύ καλό κλίμα ο κ. Γ. Καλτσογιάννης.
Ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών και συνεχάρη τον κ. Κολυνδρίνη για την άρτια λειτουργία της επιχείρησης.
Ο κ. Καλτσογιάννης τόνισε πως «πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ο Βόλος και η Μαγνησία διαθέτουν δύο πολύ καλά οργανωμένες επιχειρήσεις για την ασφαλή και έγκαιρη μετακίνηση των πολιτών εντός και εκτός νομού και πόλης. Το Αστικό και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ του τόπου μας έχουν καταφέρει να συνδυάζουν την υπευθυνότητα και τη συνέπεια με την φερεγγυότητα εξυπηρετώντας το επιβατικό κοινό και διασφαλίζοντας θέσεις εργασίας για πολλές δεκάδες εργαζομένων κάνοντας επενδύσεις και λαμβάνοντας πρωτοβουλίες με ορθολογικό πνεύμα».

Αύριο Δευτέρα στις Βόρειες Σποράδες

Οι Βόρειες Σποράδες θα είναι αύριο Δευτέρα ο επόμενος σταθμός της προεκλογικής περιοδείας του υποψήφιου βουλευτή κ. Γιώργου Καλτσογιάννη

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια