Σε αναστάτωση εκπαιδευτικοί του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

0
427 views

daskalaΜπλοκαρισμένος ανάμεσα σε προεκλογικά ΦΕΚ και στις εξαγγελίες της νέας Κυβέρνησης, που προέκυψε από την κάλπη της 25ης Ιανουαρίου, βρίσκεται ο εκπαιδευτικός κόσμος της Μαγνησίας. Για μία ακόμη φορά επίκεινται αλλαγές στον εκπαιδευτικό χάρτη, με τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας, δημόσιους λειτουργούς και ιδιώτες, να κρατούν στάση αναμονής και να μην κρύβουν τον προβληματισμό τους.

Ο εκπαιδευτικός κόσμος βρίσκεται σε αναβρασμό την τελευταία περίοδο. Όπως έγινε γνωστό, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ οι αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στα μαθήματα του Λυκείου. Στην απόφαση περιλαμβάνονταν αλλαγές σε όλα σχεδόν τα μαθήματα και των τριών τάξεων του Νέου Λυκείου.

Οι αντιδράσεις ήταν έκδηλες. Καθηγητές, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, διαμαρτυρήθηκαν ότι για να μπορέσουν να διδάξουν τη νέα ύλη θα έπρεπε οι ίδιοι να πέσουν με τα… μούτρα στη μελέτη για τουλάχιστον δύο μήνες, πριν μπουν στις αίθουσες διδασκαλίας των Γενικών Λυκείων ή στις αίθουσες των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης. Μιλούν για ανακολουθίες στην ύλη των μαθημάτων, για… κοπτοραπτική κεφαλαίων, αλλά και αύξηση της διδακτέας ύλης.

Το αποτέλεσμα της κάλπης όμως, υποστηρίζουν ότι θα φέρει ανατροπές και στον εκπαιδευτικό χάρτη. Η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, η εξέταση των μαθητών του Λυκείου με τον τρόπο που ίσχυε μία χρονιά πριν, καθώς και η κατάργηση της προσμέτρησης του βαθμού της Α’ και Β’ Λυκείου στη βαθμολογία του κάθε μαθητή για την είσοδό του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, είναι μερικές από τις αλλαγές που εξαγγέλθηκαν μέχρι στιγμής, όμως δεν έχουν υλοποιηθεί.

Ο εκπαιδευτικός κόσμος δεν κρύβει τον προβληματισμό του. Η αναστάτωση που επέφερε το προεκλογικό ΦΕΚ για την ύλη των μαθημάτων του Λυκείου, μετατρέπεται σε προβληματισμό για το τι τελικώς θα ισχύσει και από πότε. «Τηρούμε στάση αναμονής. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο», μαρτυρούν εκπαιδευτικοί που καλούνται να λειτουργήσουν με βάση το ρητό «καιρός πανιά, καιρός κουπιά».

taxydromos

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια