Σε αδιέξοδο αγρότες στα παρακάρλια χωριά

Επιστολή της Δωροθέας Κολυνδρίνη, στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Σε αδιέξοδο αγρότες στα παρακάρλια χωριά

Σε αδιέξοδο βρίσκονται αγρότες στα παρακάρλια χωριά, λόγω της καθυστέρησης στην παράταση αξιοποίησης των εκτάσεων που τους έχουν παραχωρηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω μη ανταπόκρισης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων για να δοθεί άμεσα παράταση στην αξιοποίηση δημοσίων εκτάσεων επιδεκτικών καλλιέργειας της πρώην λίμνης Κάρλας, προκειμένου οι δικαιούχοι αγρότες να μπορέσουν να προχωρήσουνε σε καλλιεργητικές δράσεις, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό κ. Ευάγγελο Αποστόλου. Υπενθυμίζουμε ότι από τις 20 Οκτωβρίου 2017 η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕΜΣ, έχει αποστείλει επιστολές προς το Υπουργείο, ενώ η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη έθεσε το ίδιο θέμα στον Υπουργό σε συνάντηση που είχε μαζί του.

Αναλυτικά η επιστολή:

«κ. Υπουργέ,

Καθημερινά γινόμαστε δέκτες ερωτημάτων και έντονων παραπόνων, από δικαιούχους αγρότες, που δραστηριοποιούνται σε δημόσιες εκτάσεις της πρώην λίμνης Κάρλας, οι οποίες τους παραχωρήθηκαν με Υπουργική Απόφαση. Σας υπενθυμίζουμε ότι στις 31 Οκτωβρίου 2017, έληξε η ισχύς της τελευταίας παράτασης της εξ αδιαιρέτου παραχώρησης της έκτασης, σε 287 δικαιούχους αγρότες και ανέργους της περιοχής και μέχρι και σήμερα, δεν έχει δοθεί άλλη παράταση.

Οι αγρότες, έχουν φθάσει πλέον σε αδιέξοδο, λόγω του ότι από τον Οκτώβριο μέχρι και σήμερα, δεν μπορούν να αξιοποιήσουνε τις συγκεκριμένες εκτάσεις, στην περιοχή της πρώην λίμνης Κάρλας και ενώ στο προσεχές διάστημα θα κληθούν να κάνουν δηλώσεις ΟΣΔΕ.

Η συνολική έκταση των συγκεκριμένων εκτάσεων, στα όρια του Νομού Μαγνησίας, ανέρχεται σε 9.617,239 στρ. και αποτελείται από πέντε διακριτά τμήματα, όλα μεγαλύτερα των 100 στρ. Οι εκτάσεις από το 2012, παραχωρούνται εξ αδιαιρέτου στους δικαιούχους προς καλλιέργεια. Από τα τέλη Οκτωβρίου οι δικαιούχοι ανέμεναν να δοθεί παράταση στην αξιοποίηση των δημοσίων εκτάσεων, προκειμένου, να προχωρήσουν στην σπορά χειμερινών καλλιεργειών για την περίοδο 2017-2018, κάτι όμως που δεν έγινε, με τους αγρότες να μην γνωρίζουν εάν δύνανται να προβούν στην έναρξη των καλλιεργητικών δραστηριοτήτων.

κ. Υπουργέ,

επειδή όπως αντιλαμβάνεστε και εσείς προσωπικά, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα και αφορά σε 300 περίπου δικαιούχους αγρότες, ζητούμε, να δοθεί άμεσα νέα παράταση, προκειμένου οι αγρότες της περιοχής μας που δικαιούνται να τις αξιοποιήσουνε, να προχωρήσουνε σε καλλιεργητικές δράσεις».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.