ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: “Παγώνουν” οι αιτήσεις για 56.651 προσλήψεις!

0
428 views

ergasia2“Παγώνουν” οι 56.561 προσλήψεις για μόνιμους και εποχικούς, λόγω των εκλογών, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, το διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της κυβέρνησης αναστέλλονται όλες οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων για τις  προκηρύξεις μόνιμων αλλά και εποχικών.

Ως εκ τούτου, για τους φορείς στους οποίους είχε ανακοινωθεί η προθεσμία υποβολής αιτήσεων μετά την 1η Ιανουαρίου, θα ανακοινωθεί νέα προθεσμία μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, όπως γράφει σήμερα ο “Ελεύθερος Τύπος”.

Για το μόνιμο προσωπικό οι προσλήψεις που έχουν ανασταλεί και αναμένεται να γίνουν μετά τις εκλογές αφορούν 2.533 άτομα. Για το εποχικό προσωπικό, πρέπει να επισημανθεί ότι από την απαγόρευση εξαιρείται το προσωπικό που προσλαμβάνεται για δύο μήνες και αφορά κάλυψη επειγουσών αναγκών. Αυτή τη στιγμή έχει σταματήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για περίπου 1.200 θέσεις προσωπικού ορισμένου χρόνου.

Αναβολή για μετά τις εκλογές πήρε και το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας για 52.818 θέσεις σε ΟΤΑ, υπουργεία, ΟΑΕΔ και αποκεντρωμένες διοικήσεις. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα προέβλεπε την πεντάμηνη πρόσληψη ανέργων σε διάφορους φορείς του Δημοσίου. Την πρόσκληση θα ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ μετά τις εκλογές και την ορκωμοσία της κυβέρνησης.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.