Σήμερα η τελική ρύθμιση για τις 100 δόσεις

0
536 views

eforia-ouresΣήμερα Τετάρτη η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή τη νέα νομοθετική ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων σε έως 100 δόσεις.

H αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας θα δώσουν την Τετάρτη στις 12.00 το μεσημέρι συνέντευξη

Τύπου με θέμα: «Νέα ρύθμιση για το φορολογικό νομοσχέδιο και συναφή θέματα».

Μείωση των επιβαρύνσεων σε ποσοστό 40% ως 80% για όλα τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία που έγιναν ληξιπρόθεσμα μέχρι τις 31/12/2014 και χαμηλότερο επιτόκιο στο 3% αντί 4,56% προβλέπει η νέα ρύθμιση των 100 δόσεων που ετοιμάζει πυρετωδώς το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο των αλλαγών που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την αποπληρωμή χρεών εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών με ευνοϊκότερους όρους από την τρέχουσα ρύθμιση των 72 έως 100 δόσεων που λήγει στο τέλος Μαρτίου.

Η τελική πρόταση είναι έτοιμη και δεν αποκλείεται να κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος της εβδομάδας από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, καθώς οι 100 δόσεις θα αφορούν στη ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και προς την εφορία με τους ίδιους όρους.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τα βασικά σημεία της ρύθμισης είναι:

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι 31/12/2014, στις οποίες συμπεριλαμμβάνεται και η μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων.

Μείωση όλων των επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί στις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ποσοστά που είναι ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων. Στο κείμενο που έχει στα χέρια του ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, αναφέρεται ότι:

Για την εφάπαξ εξόφληση της οφειλής παρέχεται έκπτωση 80% σε όλες τις επιβαρύνσεις. Η έκπτωση δηλαδή θα ισχύσει όχι μόνο στα πρόσθετα τέλη και τις προσαυξήσεις που προσβλέπει η ισχύουσα ρύθμιση, αλλά και στα πρόστιμα που βαρύνουν τις ανείσπρακτες οφειλές, με εξαίρεση το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για την ανασφάλιση – αδήλωτη εργασία.

Σε περίπτωση που επιλεγεί ρύθμιση της οφειλής μέχρι τις 50 δόσεις, η μείωση στο σύνολο των επιβαρύνσεων θα είναι 50%

Σε περίπτωση που επιλεγεί ρύθμιση από 51 έως 100 δόσεις, η έκπτωση των επιβαρύνσεων θα είναι 40%

Μηνιαίο επιτόκιο 0,25% επί του ανεξόφλητου ποσού της οφειλής, δηλαδή σε ετήσια βάση ο τόκος που θα βαρύνει το ανεξόφλητο χρέος και θα υπολογίζεται στις δόσεις, πέφτει στο 3% αντί 4,56% που προβλέπει το ισχύον σχήμα των 72 έως 100 δόσεων.

Ένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων των οφειλετών με χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ. Με το ισχύον σχήμα των δόσεων (που θεσπίστηκαν στο νόμο 4305?14) για να ρυθμιστούν τα χρέη του θα πρέπει πρώτα να πληρώσουν εφάπαξ τα ποσά που υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ και στη συνέχεια να ρυθμίσουν το υπόλοιπο μέσα σε 72 δόσεις. Με τη νέα ρύθμιση, δηλαδή, θα μπορούν να επιλέξουν 100 δόσεις για το σύνολο της οφειλής ους, ακόμη κι αν φτάνει στο 1,5 ή στα 2 εκατ. ευρώ.

Προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι να έχουν καταβληθεί οι εισφορές των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθροΔίκη θεσσαλών για κινητοποιήσεις στα διόδια
Επόμενο άρθροΣτα τέλη Φλεβάρη η κοινωφελής εργασία
Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαρανταπεντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.