Σήμερα αναμένεται να ορκιστεί η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ελλάδα

0
537 views

maximouΜε την επιστροφή της διερευνητικής εντολής από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κλήση της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, απόψε, αναμένεται να κορυφωθεί και να ολοκληρωθεί το πολιτικό θρίλερ της τελευταίας εβδομάδας και να αρχίσει το ρολόι να μετρά και επισήμως αντίστροφα για τις πρόωρες εκλογές.

Η αρχή θα γίνει στις 13:00 το μεσημέρι που ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και θα γίνει δεκτός από τον Προκόπη Παυλόπουλο, στον οποίο θα ανακοινώσει τον άκαρπο κύκλο επαφών που είχε στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Διαπιστώνοντας αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να επαναλάβει ότι δεν πιστεύει πως μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή και συνεπώς δεν θα συμμετέχει σε πιθανή σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει. Η σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη καθώς δεν φαίνεται να συναινούν τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος των ΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Έτσι θα προγραμματιστεί η ορκωμοσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού- εν προκειμένω της κ. Βασιλικής Θάνου- και αύριο η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα παραλάβει τα υπουργεία και τα χαρτοφυλάκια από τους σημερινούς υπουργούς.

Εφόσον δεν υπάρξουν απρόοπτα, αύριο θα θυροκολληθεί και το Προεδρικό Διάταγμα για το κλείσιμο της Βουλής.

πηγή.newsbeast.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθροΟι επιτυχόντες του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου
Επόμενο άρθροΤο νερό στην πεδινή περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε κρίσιμο σημείο
Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαραντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.