«Σήμα» έναρξης της συγκομιδής περιμένουν οι Θεσσαλοί τευτλοπαραγωγοί

«Σήμα» έναρξης της συγκομιδής περιμένουν οι Θεσσαλοί τευτλοπαραγωγοί

Το «πράσινο φως» από την εταιρεία που θα αναλάβει τη φετινή παραγωγή περιμένουν οι τευτλοκαλλιεργητές της Θεσσαλίας και όλης της χώρας, προκειμένου να μπουν στα χωράφια τους και να ξεκινήσουν τη συγκομιδή.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν καθώς η συγκομιδή πρέπει να ξεκινήσει τις προσεχείς ημέρες, ωστόσο το «σήμα» έναρξης αναμένεται να δοθεί μετά τα μέσα Οκτωβρίου που θα εκδοθεί η δικαστική απόφαση για την ένταξη της ΕΒΖ στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα, με βάση το σχέδιο εξυγίανσης που έχει καταθέσει η τράπεζα Πειραιώς.

Φέτος έχουν καλλιεργηθεί 18.000 στρέμματα. Το ένα τρίτο εξ αυτών καλλιεργείται στη Θεσσαλία, εκ των οποίων τα 500 στον κάμπο της Καρδίτσας και 4.500 στον κάμπο της Λάρισας. Οι καλλιεργητές προχωρούν στην υπογραφή συμφωνητικού για τη διασφάλιση διάθεσης της φετινής τους παραγωγής, με την Hellenic Agri Group SA.

Το πιθανότερο ενδεχόμενο πάντως είναι να μη λειτουργήσει φέτος το εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας και τα τεύτλα να μεταφερθούν σιδηροδρομικής στη Σεβία για επεξεργασία…!

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Αναζήτηση

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο Σύνδεση

Τηλέφωνα Επικοινωνίας