Ριζόμυλος: Συγκίνηση στο μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού

0
40

Με τη δέουσα ευλάβεια και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Ριζόμυλο,το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου. Στο ιστορικό της γενοκτονίας αναφέρθηκε εκτενώς ο Πρόεδρος του Π.Σ.Ριζομύλου κ. Απόστολος Παπαπαναγιώτου.

Παρόντες στην τελετή ήταν τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των θρακικών συλλόγων της Μαγνησίας με τα λάβαρά τους και τις παραδοσιακές φορεσιές τους.

Επίσης παρόντες στην τελετή ήταν ο Δήμαρχος Δ.Νασίκας Δημήτρης, ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Ριζομύλου Γ. Θεοχάρης,ο Δ/ντής της Αστυνομικής Δ/νσης Μαγνησίας Β.Καραϊσκος, οι Αντιδήμρχοι κ κ.Νίκος Πρίντζιος και Γιάννης Παπαϊωάννου, Δημοτικοί ,Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι όλων των τοπικών φορέων καθώς και οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΑΡ-Β.ΘΡΑΚΗΣ κ.κ.Γερακίνα Μηνούδη ,Γιάννης Λουλούδης και της ΠΟΘΣ κ. Θωμάς Μαλαμίδης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον της κεντρικής πλατείας από όλους τους αναφερόμενους εκπροσώπους των πολιτικών και αστυνομικών Αρχών, καθώς και από τους προέδρους όλων των θρακικών συλλόγων της Μαγνησίας (Ριζομύλου, Ν.Αγχιάλου,Θρακών Βόλου, Ευξεινούπολης, Ανατ.Ρωμυλίας Βόλου και Μαγνησίας,και Μεγάλου Μοναστηρίου) και των Πανελλήνιων Ομοσπονδιών. Παρόντες και ο πρόεδρος των Κυπρίων Βόλου Αδάμος Μουζούρης και η πρόεδρος των Μικρασιατικού Συλλόγου Ν.Ιωνίας <Το Εγγλεζονήσι> Ουρανία Σταματιάδου.. Με το τέλος της τελετής προσφέρθηκε καφές προς όλους σε καφετέρια του Ριζομύλου.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.