Π. Ηλιόπουλος: “Χωρίς μικροβιολογικά εργαστήρια και φύλαξη τα Κέντρα Υγείας στη Μαγνησία”

Π. Ηλιόπουλος: “Χωρίς μικροβιολογικά εργαστήρια και φύλαξη τα Κέντρα Υγείας στη Μαγνησία”
Ερώτηση υπέβαλε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος στο υπουργείο Υγείας σχετικώς με τη διάλυση των δομών Πρωτοβάθμιας Περιθάλψεως και τις αλλεπάλληλες απολύσεις ιατρών από το 2014 έως και σήμερα που έφεραν τη Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε πλήρη αποδόμηση. 

Σε αντίθεση με όσα διατυμπανίζει η κυβέρνηση ότι «εξυγιαίνεται» και βελτιώνεται η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας-πρόνοιας, στην πραγματικότητα η κατάσταση χειροτερεύει, τόσο για τους ασφαλισμένους, όσο και για τους ανασφάλιστους, λόγω της μειώσεως της κρατικής χρηματοδοτήσεως, των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα. Στα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας, δεν λειτουργεί καν μικροβιολογικό εργαστήριο!  Ιατροί, νοσηλευτές και επικουρικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας εκτελούν εφημερίες με κλειδωμένες πόρτες. Σύμφωνα με τους εργαζομένους στα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας από την έναρξη της  λειτουργίας τους την δεκαετία του ’80 μέχρι και σήμερα, ουδέποτε υπήρξε μέριμνα για την φύλαξη των δημοσίων δομών του ΕΣΥ στην περιφέρεια, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. 

Ο βουλευτής Μαγνησίας ρωτά το αρμόδιο υπουργείο αν θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε αφενός να είναι ασφαλής η λειτουργία των Κέντρων Υγείας στον Νομό Μαγνησίας και αφετέρου να επαναλειτουργήσουν τα Μικροβιολογικά εργαστήρια σε αυτά, ώστε να μην χρειάζεται οι ασφαλισμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Αναζήτηση

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο Σύνδεση

Τηλέφωνα Επικοινωνίας