Πώς καταλαβαίνουμε ότι κάποιος είναι πυρομανής

Πώς καταλαβαίνουμε ότι κάποιος είναι πυρομανής

Η διαφορά με τον εμπρηστή και τα σημάδια της ασθένειας

H Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρία έχει θέσει πολλά κριτήρια, προκειμένου να θεωρήσει κάποιον πυρομανή. Το άτομο νιώθει μια ακατανίκητη ένταση, ή συγκινησιακή διέγερση πριν τον εμπρησμό, η οποία ακολουθείται από ευχαρίστηση και κυρίως ανακούφιση όταν πια ανάβει τη φωτιά και όταν την παρακολουθεί.

Σύμφωνα με τις μελέτες των επιστημόνων το άτομο δε βάζει φωτιά για οικονομικά οφέλη, ή ως κοινωνική-πολιτική ιδεολογία. Πολλές φορές, παρατηρείται το φαινόμενο τα άτομα αυτά να περνούν πολύ χρόνο κοντά σε πυροσβεστικά τμήματα και επιδιώκουν να βάζουν μικρές φωτιές ή και να απενεργοποιούν συναγερμούς, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τα πυροσβεστικά οχήματα και τον εξοπλισμό τους γενικότερα.

Η διαφορά με τον εμπρηστή

Όπως αναφέρει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Κλίμακα, βάση έρευνας στην Αμερική (2013) πως μόνο το 3% των φυλακισμένων για εμπρησμό, πληροί τα κριτήρια για πυρομανία.

Η πυρομανία, είναι σημαντικά συχνότερη σε άντρες, σε ποσοστό 99% και η πάθηση έχει συνήθως τις ρίζες της στην εφηβική και μετεφηβική ηλικία, που όμως σε μεγάλο ποσοστό συνυπάρχει με διαταραχές της αγωγής, ή αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας, γεγονός που καθιστά υπερβολικά δυσχερή τη διάγνωση της αμιγούς διαταραχής.

newsbeast.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Αναζήτηση

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο Σύνδεση

Τηλέφωνα Επικοινωνίας