Πόλος έλξης ο « πλούτος» πολιτισμού του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Πόλος έλξης ο « πλούτος» πολιτισμού του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με τη μακραίωνη ιστορία του και το πλούσιο πολιτιστικό του απόθεμα αποτελεί αναμφίβολα πόλο έλξης για κάθε επισκέπτη.

Στη γενέτειρα του Ρήγα Βελεστινλή,  που εκτείνεται από το Χαλκοδόνιο όρος μέχρι το Αιγαίο και με την αναγεννημένη «αρχόντισσά του» Λίμνη Κάρλα, ο επισκέπτης έχει κάθε λόγο να περιηγηθεί στις ομορφιές και να θαυμάσει το φυσικό κάλλος που απλόχερα προφέρει η φύση.

Έχετε, λοιπόν, έναν καλό λόγο να επισκεφθείτε τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και απολαύσετε τις ομορφιές του.

Αναμφίβολα, αποτελεί έναν ενδιαφέρον προορισμό, με πλούσια ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά που μπορεί ο κάθε επισκέπτης να ανακαλύψει.

Από τα μονοπάτια του Ρήγα Βελεστινλή και τις αρχαίες Φερές έως τη λίμνη Κάρλα,  με όλο τον ιστορικό και λαογραφικό πλούτο που αυτή κρύβει.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας δίνει το έναυσμα ώστε Έλληνες και ξένοι επισκέπτες να βρεθούν και να ξεναγηθούν στα υπέροχα μέρη του Δήμου. «Καλούμε και περιμένουμε όλο τον κόσμο κάθε ηλικίας να επισκεφθεί τις ομορφιές του δήμου μας και να γνωρίσει τα πλούσια ιστορικά, λαογραφικά και πολιτιστικά του στοιχεία, καθώς και το φυσικό του πλούτο, όπως τη λίμνη Κάρλα και τις παραλίες μας».

Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλά σχολεία από όλη την Ελλάδα και οργανωμένα γκρουπ επισκεπτών επισκέπτονται το Δήμο Ρήγα Φεραίου και αναμένονται για τη θερινή περίοδο 2019.

Επίσης, η παραλία Καμαρίου στην Τ.Κ. Κεραμιδίου του δήμου είναι πλήρως οργανωμένη με ναυαγοσωστική κάλυψη και όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, ώστε κάθε επισκέπτης μπορεί με ασφάλεια να επισκεφθεί και να διαμείνει για τις καλοκαιρινές του εξορμήσεις.

 

Τι θα επισκεφθείτε               

Βελεστίνο:

1. «Εκθεσιακός χώρος Ρήγας Βελεστινλής», περιπλάνηση στη ζωή και το έργο του Μεγάλου Επαναστάτη και Διαφωτιστή, φιλοξενείται ένα από τα πρωτότυπα αντίτυπα της «Χάρτας» του Ρήγαπου τυπώθηκε το 1797.

2. «Σπίτι Ρήγα», ο χώρος όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πρωτομάρτυρας της Εθνεγερσίας

Στεφανοβικείο:

«Λαογραφικό Μουσείο Στεφανοβικείου», εκτίθεται  η ιστορική και λαογραφική παρακαταθήκη της περιοχής μέσα από εικόνες και εκθέματα

Κανάλια:

«Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου», γνωριμία με το φυσικό πλούτο και το λιμναίο πολιτισμό της λίμνης Κάρλας μέσα από το πέρασμα των χρόνων

Ριζόμυλος:

«Λαογραφικό Μουσείο Ριζομύλου»,εκθέματα και ιστορικά κειμήλια από την πλούσια παράδοση και ιστορία του χωριού

Λίμνη Κάρλα:

«Σταυροδρόμι Ιστορίας, Μύθων και Πολιτισμού», πηγή ζωής και φυσικής ομορφιάς, ο επισκέπτης συναντά ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανασύστασης της λίμνης και «γεύεται» τη βιοποικιλότητα της περιοχής, ιδανικός προορισμός για πεζοπορία

Παραλίες Κεραμιδίου– Βενέτου: επισκεφθείτε τις παραλίες «Καμάρι» και «Άη Γιάννη»στο Κεραμίδι και την παραλία «Πετρομέλισσο» στο Βένετο και απολαύστε τα υπέροχα νερά και τη θέα του Αιγαίου ανάμεσα στα  βουνά του Πηλίου και του Μαυροβουνίου.

Καταλήγοντας, σημειώνουμε και την αξία του γαστρονομικού στοιχείου που διαχέεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου Ρήγα Φεραίου , με παραδοσιακάπροϊόντακαι γεύσεις που «μαγεύουν» και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Αναζήτηση

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο Σύνδεση

Τηλέφωνα Επικοινωνίας