Πως τα “αρπακτικά” παγιδεύουν τα παιδιά: Μία συγκλονιστική ομιλία του Σφακιανάκη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε μαθητές!

0
463 views

paidi_internetΑληθινή φαίνεται να βγαίνει, δυστυχώς, η εκτίμηση του υποστράτηγου και διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη ότι τα θύματα του παιδεραστή με το βαν είναι δεκάδες, καθώς φέρεται να είχε πέντε ραντεβού την ημέρα με ανήλικα αγόρια. Δεκάδες γονείς επικοινωνούν καθημερινά με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγέλλοντας ότι πιθανόν και τα δικά τους παιδιά να είχαν επικοινωνία με τον Φίλιππο Λεβέντο.
Δυστυχώς όμως το γεγονός αυτό δεν είναι το μοναδικό.

Ο κόσμος του ιντερνετ έχει πολλούς δρόμους και μονοπάτια, που αν δεν ξέρει κάποιος να τα περπατήσει μπορεί εύ κολα να πέσει στις παγίδες που στήνουν για τα ανήλικα παιδιά τα αρπακτικά του διαδικτύου, έτσι όπως τα είχε χαρακτηρίσει ο υποστράτηγος διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης στην επίσκψεη που είχε πραγματοποιήσει τον Ιανουάριο στο Γυμνάσιο Λύκειο Σπερχειάδας. Παιδιά γονείς και καθηγητές είχαν την τύχη ν να δουν και να ακούσουν από κοντά τους ανθρώπους που νυχθημερόν εργάζονται και φρουρούν το διαδίκτυο από τα κακοποιά στοιχεία. Ο υποστράτηγος μανώλης σφακιανάκης έδωσε πολύτιμες συμβουλές που όποιος τις προσέχει, τις εφαρμόζει και ενημερώνει όταν χρειάζεται τους αρμοδίους τότε θα είναι ασφαλής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου-Λυκείου Σπερχειάδας με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Μακρακώμης. Επίσης την περασμένη Τρίτη εβδομήντα οκτώ (78) σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ομάδα έχει βραβευθεί τρεις φορές από το FB, αλλά και από την ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια