Πυροβόλησαν φλαμίγκο στην λίμνη Κάρλα

Πυροβόλησαν φλαμίγκο στην λίμνη Κάρλα

Σε αυτοψία, κατά την οποία εντόπισαν και περισυνέλλεξαν τραυματισμένο νεαρό άτομο φοινικόπτερου – Phoenicopterus roseus, το οποίο εστάλη για περαιτέρω περίθαλψη στην οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν οι υπάλληλοι του Φορέα Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου, έπειτα από επικοινωνία με μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου.

Όπως διαπιστώθηκε μετά από ακτινολογική εξέταση, το φοινικόπτερο έφερε σκάγια από κυνηγετικό όπλο. Ο περιφραγμένος χώρος του Τεχνητού Υγροτόπου δέχεται  μεγάλο αριθμό κυνηγών, παρότι το μεγαλύτερο τμήμα του προστατεύεται από τις διατάξεις του Καταφυγίου Άγριας Ζωής Κάρλας, για το οποίο ισχύει γενική απαγόρευση θήρας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Φορέας Διαχείρισης Π.Ο.Κα.Μα.Κε.Βε. θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες έναντι των υπευθύνων παραβατών, οι οποίοι παραβιάζουν κάθε νομικό κείμενο περί προστασίας της άγριας ορνιθοπανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος. Ζητεί επίσης την συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον συντονισμό δράσεων αποτροπής επιπλέον παρόμοιων περιστατικών.

Οι δημότες του Δήμου Ρήγα Φεραίου και οι επισκέπτες μπορούν να καλούν στo τηλέφωνο 2480-73993 όταν αντιλαμβάνονται παράνομες κινήσεις.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.